Zwiedziłem sobie dokładniej wersję HOME dla U$A. Cóż można powiedzieć. Zażenowanie. Oprócz nieco innego designu Home Square (imo gorszego niż u nas) w amerykańskim domku znajdujemy znacznie więcej niż w europejskim
Po pierwsze po co ten podział regionalny? Niby go zniesiono, a jednak jest, wręcz dodatkowym nakładem pracy.
1. amerykańce mają więcej minigierek. Mają wszystkie te co my + kilka dodatkowych.
2. na placu głównym mają scenę i szafę grająca, gdzie można zamówić muzykę, oraz gównianą, ale zawsze mini grę ze zdalnie sterowanym ufo.
3. knajpa Sally'ego, czyli miejscówka poświęcona Uncharted. W kanjpie znajdziemy też automat arcade z dodatkową grą.
4. lokacja poświęcona FarCry z interaktywą mapą świata
5. i jeszcze parę drobnych rzeczy, które wyleciały mi z głowy.
IMO to skandal. Jeszcze jakoś to sobie można tłumaczyć w przypadku produktów pudełkowych, płatnych, niedarmowych... ale w przypadku usługi online za free? Jaki to ma sens??
Z tego co się dowiedziałem Honk Kong ma też nieco inny HOME. Jeszcze by testowali zupełnie inne rzeczy (w końcu niby beta), ale jest to wszystko oparte o ten sam engine, nic nowego nie ma, tylko jest wszystkiego więcej.
Pojebało ich.