[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 384: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 384: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4762: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3897)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4764: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3897)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4765: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3897)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4766: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3897)
PS2HARDCORE • Zobacz wątek - PlayStation 5 - pierwsze wrażenie

PS2HARDCORE

Forum użytkowników PlayStation
Home Page FAQ Team Search
  Zarejestruj
Zaloguj 
Wątki bez odpowiedzi Aktywne wątki  

Usuń ciasteczka

Strefa czasowa: UTC + 1




New Topic Post Reply  [ Posty: 14 ] 
 
Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 21 lis 2020, o 01:34 
Avatar użytkownika
CHAMPION

Dołączył(a): 31 lip 2004, o 19:41
Posty: 23900
gadu: 818467


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 21 lis 2020, o 08:50 
Avatar użytkownika
Patapon

Dołączył(a): 16 mar 2005, o 12:24
Posty: 3136
Też włożyłem płytę odwrotnie :>>


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 21 lis 2020, o 12:09 
Avatar użytkownika
Size Matters

Dołączył(a): 2 sie 2004, o 13:41
Posty: 13010
Lokalizacja: z zajebistego Szczecina
Takiego jebnięcia jak przy PS3 to już chyba nigdy nie będzie. No u mnie napewno, bo co raz się przeżyło, to za każdym innym razem, to już tylko odtwórczość z mniejszym polem rażenia. Tam odpakowując konsole miałem wrażenie, że mam styczność z Bentleyem. Połysk czarnego piano w połączeniu z wypolerowanymi chromami. Do tego ten ciężar konsoli i ta ceeeena :>> . Na PS5 sobie poczekam. Zero ciśnienia i już skusić się nie dam jak za PS4, którego też nie miałem kupować, ale jednak po tygodniu od premiery nabyłem. Leżała niemal przez 7 miesięcy pod kołderką nie włączana, aż miałem napadu myśli aby ją schować do kartonu. Co prawda na PS5 można grać w gry z PS4, ale nie mam pewności czy we wszystko i w stu procentach, a po drugie szkoda mi nowego sprzętu aby ogrywać stare gry :>> . Co do PS5 dodatkowo nie podoba mi też toporny rozmiar i kolor konsoli. Design kwestia gustu, do mnie nie przemawia i rzeczywiście wygląda to jak jakiś ogrzewacz powietrza. Do łazienki by mi pasowała, bo tam mam biało carne kafle :>> . No ale jakby nie było to dla mnie to kwestie drugorzędne. Z nieukrywaną radością przywitałbym jednak czarnego slima. Dobrze by było, jakby za rok, półtora się wyrobili, bo wtedy może to kupię. Jak już wysuszę PS4, a jeszcze na PS3 mam kilka rzeczy do ogrania. Aha no i TV, jakoś mi się nie uśmiecha go zmieniać, a na tym co mam full HD, PS5 będzie wyglądała jak PS4 :>> . Może przez ten czas się zepsuje i będę miał konkretne usprawiedliwienie dla samego siebie, aby zmienić TV, bo nie lubię odsuwać na bok rzeczy dobrych, na dodatek, z których jestem zadowolony :|.

ps. i jeszcze jedna sprawa. Oni znowu zrobili ten błąd, że konsola pali się na niebiesko tylko przy włączaniu, a potem, jest znów biała? :|


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 21 lis 2020, o 16:19 
Avatar użytkownika
Patapon

Dołączył(a): 16 mar 2005, o 12:24
Posty: 3136
Stoper stop i wyszło mi jakoś 5:40 baterii na padzie. Generalnie żenada, ale dużo astrobota było, a gra katuje wręcz pada. Pewnie 8-10 godzin będzie normalnie grając. Bez rewelacji, ale aż takiej tragedii nie będzie.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 21 lis 2020, o 16:39 
Avatar użytkownika
CHAMPION

Dołączył(a): 31 lip 2004, o 19:41
Posty: 23900
gadu: 818467
Dobrze, że w moim bateria trzyma cały dzień grania :>>


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 21 lis 2020, o 20:25 
Avatar użytkownika
Patapon

Dołączył(a): 16 mar 2005, o 12:24
Posty: 3136
Odłącz kabel :>>

Jak pisałem, zależy w co się gra, astrobot katuje i w 10 godzin nawet nie uwierzę, grając w ten tytuł. W innych jest pewnie lepiej, jak dobija do 12-13 godzin to spoko, dalej żadna rewelka, ale już akceptowalny czas.

Mnie w dualsense podobają się przyciski, a dokładnie głośność wciskania, pad jest cichy, nienawidzę, jak mi klawisze klikają, a tutaj piękna cisza.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 23 lis 2020, o 12:50 
Avatar użytkownika
CHAMPION

Dołączył(a): 31 lip 2004, o 19:41
Posty: 23900
gadu: 818467


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 23 lis 2020, o 13:27 
Avatar użytkownika
Patapon

Dołączył(a): 16 mar 2005, o 12:24
Posty: 3136
Wiadomo, sony złe, Microsoft bóg... :>>


Sorry, ale wolę aa na 30-40 godzin, niż aku na 10-13. Ale to ja, co by nie było w obu przypadkach potrzebuje kolejnych rzeczy aby być szczęśliwym, w klocu aku plus ładowarka, w ps5 najlepiej drugi pad i stacja dokująca.


Co do 5 godzin u mnie, to prawdopodobnie nie miałem pada naładowanego na 100%. Okazuje się, że u mnie przednie usb nie ładuje pada w trybie stand by.. Dziwne, bo jestem przekonany, że pad na początku się ładował. Z tyłu za to ładuje się normalnie.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 23 lis 2020, o 15:44 
Avatar użytkownika
Size Matters

Dołączył(a): 2 sie 2004, o 13:41
Posty: 13010
Lokalizacja: z zajebistego Szczecina
Ja na paluszki w padzie Xboxa nie narzekałem. IMO lepsze rozwiązaniem niż te kurwa cudo co było w pierwszych DS na PS4, chociaż i te późniejsze były nie wiele bardziej wydajniejsze. Cały czas wisisz niemal na kablu. Gdyby jeszzcze pady ładowały się na wyłączonej konsoli, ale nie. Trzeba też nadmienić, że z czasem te baterie w DS tracą swoją pojemność. W moim 7 letnim padzie jest mocy na 4h grania :>> . Do tego kurwa też pożal się panie boże krótkie kable USB. Oczywiście można kupić nowy, dłuższy, ale ja to już zrobiłem dwa razy i w obu kable wypadały mi ze slotów USb pada robiąc na nich zwarcia. Pewnie jakieś trefne były. Pomijam już fakt, ze kilak razy mało się nie zabiłem, lub nie spierdoliłem konsoli z szafki, a co za tym idzie TV, bo to kurestwo owiązuje się niepostrzeżenie wokół nogi. Jedyny sensowny wybór, to mieć dwa pady. Jednym, grasz, drugi się ładuje i tak teraz gram. Na xboxie nie wiedziałem, że mam baterię w padzie, do tego jak masz akumulatorki, to wogóle. Problem nie istniał, więc raczej nie śmiał bym się tak szyderczo z paluszków w padzie.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 8 gru 2020, o 12:45 
Avatar użytkownika
CHAMPION

Dołączył(a): 31 lip 2004, o 19:41
Posty: 23900
gadu: 818467
To do smartfona sobie jeszcze paluszki wpierdol :>> Bezsens, generowanie odpadów i średniowiecze. Nigdy bym nie zamienił wetknięcia kabelka do usb na wycieczkę na stację po bateryjki o 2 w nocy, szczególnie w takich czasach jak teraz :>>

Albo na Rajdzie - ej chłopaki, poczekajcie z godzinkę, muszę lecieć na stację po baterie do pada... hahaha Idź pan w chuj ;D

Kable USB dodawane do PS4 były dosyć długie w porównaniu do innych sprzętów, naturalnie mogłyby być dłuższe, ale i tak nie jest źle.
A wiem co mówię, bo niemiłosiernie wkurza mnie długość kabli niemal we wszystkim, nawet artykuły AGD mają mega krótkie kable.
Niedługo głupi toster trzeba będzie bezpośrednio do gniazdka podłączać :>> Co do kabli w Plejakach to wkurza mnie ciągle nowy format końcówki USB, która co generację jest inna. I nie wiadomo co robić z tymi wszystkimi kablami.

* PS4 ładuje pady, telefony, tablety i wszelkiej maści urządzenia ładowane przez USB w trybie czuwania i to jest ta kapkę szybsza niż standardowa prędkość ładowania. Trzeba tylko zaznaczyć ptoszka w menu konsoli. :>>


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 8 gru 2020, o 13:18 
Avatar użytkownika
Size Matters

Dołączył(a): 2 sie 2004, o 13:41
Posty: 13010
Lokalizacja: z zajebistego Szczecina


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 8 gru 2020, o 13:52 
Avatar użytkownika
CHAMPION

Dołączył(a): 31 lip 2004, o 19:41
Posty: 23900
gadu: 818467
Każde ładowanie pobiera prąd. Z zapasami baterii to dobrze brzmi tylko w teorii :>> Używam lamp z czujnikami ruchu na przedpokoju, które są na baterie. I jak te baterie się wyczerpią i są potrzebne to nigdy ich nie ma :>> i właśnie dlatego myślę o przerobieniu tych lamp na zasilanie z powerbanka.

A dwa pady zawsze warto mieć, nie mówię o trybie dla dwóch graczy offline bo jest martwy, ale jak mówisz, zawsze jeden jest naładowany a druga sprawa, że pady ulegają mniejszemu zużyciu jeśli używasz ich wymiennie. Ja już zakupiłem drugi DualSense do PS5 :>>

Zastanawiam się jeszcze nad stacją dokującą by zwolnić port USB. A właśnie, tu wskazówka odnośnie stacji dokujących:
Jak będziecie kupować to zwróćcie uwagę na szczegóły bo to nie zawsze to samo:

- Stacja dokująca Sony jest podłączana do gniazdka a nie do USB więc nie pożera jednego wolnego portu. I jako jedyna umożliwia ładowanie padów złączem u dołu.
- Większość stacji dokujących innych firm jest na USB i ładowanie odbywa się też przez port USB kontrollera, więc kontroler w takiej stacji jest do góry nogami i trzeba go "nadziewać" na wystającą wtyczkę USB, co jest mocno lipne i stwarza ryzyko usterki.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 8 gru 2020, o 14:28 
Avatar użytkownika
Patapon

Dołączył(a): 16 mar 2005, o 12:24
Posty: 3136
generalnie po prostu najlepiej kupić akumulatorki i jest zapas i możliwość ładowania. Nie wyobrażam sobie grać na padzie na zwykłych, ale jak padnie to działa też po kablu w razie sytuacji awaryjnej.


Ten switchowy kontroler ma aku w padzie i ponoć też świetnie trzyma, jakieś 30-40 godzin, co jest ekstra wynikiem.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 9 gru 2020, o 07:19 
Avatar użytkownika
Origami Killer

Dołączył(a): 11 sie 2004, o 15:42
Posty: 7092
Lokalizacja: Katowice


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Szukaj:
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
New Topic Post Reply  [ Posty: 14 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników