PS2HARDCORE

Forum użytkowników PlayStation
Home Page FAQ Team Search
  Zarejestruj
Zaloguj 
Wątki bez odpowiedzi Aktywne wątki  

Usuń ciasteczka

Strefa czasowa: UTC + 1




New Topic Post Reply  [ Posty: 5 ] 
 
Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 6 sie 2016, o 19:33 
prawiczek

Dołączył(a): 14 lut 2012, o 17:08
Posty: 17
Ja to mam nie fart :jump: Nie grałem praktycznie cały czerwiec i lipiec, bo ostatnie crapy jakie odpalałem skutecznie mnie do konsoli zniechęciły. Mamy sierpień, włączam sobie ostatnio TR i dziś popołudniu pocisnąłem praktycznie całą grę. No i nagle jeb. Gra zamknięta, CE-34878-0 :czytaj: . Nie ma problemu, gra się zamknęła i tyle. Odpalam ponownie a tu... save skasowany, graj od nowa. :mielonka: Już mi gorzej...
Wyczytałem w necie jakąś teorię spiskową, że jeśli ten błąd się raz pokaże, potem już lubi wyskakiwać często w innych grach i najlepiej przywrócić konsolę do ustawień fabrycznych.
Wie ktoś coś na ten temat?

Edit: Przejrzałem moją historię błędów, ten sam błąd pojawiał się u mnie już kila razy w różnych grach, np. Rayman, TLOU, Mad Max. Nie zwróciłem wcześniej uwagi na jego kod. Zamkło się to się zamkło...


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 6 sie 2016, o 22:32 
Avatar użytkownika
CHAMPION

Dołączył(a): 31 lip 2004, o 19:41
Posty: 23792
gadu: 818467
Jest to błąd związany z powstaniem błędnych danych na dysku twardym. Metoda naprawy jest prosta, trzeba usunąć uszkodzone dane, lub ich źródło. Czyli np. skasować grę i wadliwego Save. Ponownie zainstalować i grać.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 6 sie 2016, o 23:03 
prawiczek

Dołączył(a): 14 lut 2012, o 17:08
Posty: 17
OK. Tylko czemu podczas tylu gier powstają, jak to nazwałeś, błędne dane na dysku twardym? :flaga: Żeby to się zdarzyło raz - OK. Przejrzałem jednak historię błędów i trochę tego jest...


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 7 sie 2016, o 07:19 
Avatar użytkownika
CHAMPION

Dołączył(a): 31 lip 2004, o 19:41
Posty: 23792
gadu: 818467
To jest jak zaraza, rozprzestrzenia się :>>
Osobiście się z tym nie spotkałem, więc nie mam doświadczenia. Może dlatego, że wymieniałem dysk i zaczynałem od zera.
Jeśli to częste sytuacje w różnych grach to najlepiej wyczyścić dysk, niektórzy nawet zalecają Inicjalizację (wyzerowanie konsoli do stanu początkowego). Ja bym spróbował jeszcze odbudowy bazy danych.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 7 sie 2016, o 10:03 
prawiczek

Dołączył(a): 14 lut 2012, o 17:08
Posty: 17
Grałem do białego rana i przed momentem w którym konsola pokazała mi komunikat, zgrałem save na USB. Do tego zacząłem grać na dwa sloty, tak jak kiedyś się to robiło, na wszelki wypadek :brew: Błędu nie wywaliło. Będę musiał pomyśleć o tej inicjalizacji i czyszczeniu twardziela, jakoś niedługo zamierzam zacząć Dragon Age, Wieśka III i GTA V. Było by smutno gdyby... :brew:


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Szukaj:
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
New Topic Post Reply  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników