PS2HARDCORE

Forum użytkowników PlayStation
Home Page FAQ Team Search
  Zarejestruj
Zaloguj 
Wątki bez odpowiedzi Aktywne wątki  

Usuń ciasteczka

Strefa czasowa: UTC + 1




New Topic Post Reply  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę
 Poprzednia strona << 
1, 2
 
Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 13 lis 2016, o 20:10 
Avatar użytkownika
Size Matters

Dołączył(a): 2 sie 2004, o 13:00
Posty: 9658
Lokalizacja: World
gadu: 1480025
Tester prędkości wbudowany w FW konsoli nie jest miarodajny, odpuść go sobie.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 15 gru 2016, o 17:35 
Avatar użytkownika
Brutal Legend

Dołączył(a): 8 kwi 2005, o 14:59
Posty: 4353
Od kilku dni mam problem z internetem w PS4.

Konsola jest w innym pokoju, niż router Vectry. Mam w jednym pokoju PS3 oraz PS4. O ile w PS3 test połączenia internetowego przechodzi konsola błyskawicznie (prędkości 12 Mbit/s down i 5 mbit/s up), tak na PS4 praktycznie test jest nie do przejścia (1.1 kb/s down i 80kb/s up). Próbowałem nawet ręcznie ustawić na PS4 identyczne ustawienia sieciowe (maska podsieci, brama, adres ip) jak na PS3 i... nie działa internet na PS4.

EDIT

Udało się ustawić DNS na 8.8.8.8 i 8.8.4.4 (google'owskie), speedtest w konsoli pokazuje 6mbit down i 2mbit up a i tak nic się nie ściąga na PS4. Ja pierd... co za szrot z tej konsoli.

Miał ktoś podobny problem i wie jak go rozwiązać?


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 15 gru 2016, o 19:28 
Avatar użytkownika
Patapon

Dołączył(a): 14 paź 2005, o 18:52
Posty: 3245
Sprawdź bliżej routera - jak jest dobrze to może być coś anteną.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 15 gru 2016, o 19:31 
Avatar użytkownika
CHAMPION

Dołączył(a): 31 lip 2004, o 19:41
Posty: 23792
gadu: 818467
jeśli ustawiłeś to samo IP na PS3 i PS4 to masz konflikt i nie dziwi mnie, że jedna konsola ma problemy z internetem.

A może masz limit urządzeń u Vectry? :brew:


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 16 gru 2016, o 08:23 
Avatar użytkownika
Brutal Legend

Dołączył(a): 8 kwi 2005, o 14:59
Posty: 4353
Siever napisał(a):
Sprawdź bliżej routera - jak jest dobrze to może być coś anteną.


Nie mam możliwości przeniesienia PS4 do pokoju, gdzie jest router. Wszystkie urządzenia w domu działają prawidłowo z routerem poza PS4. argh



MechanicalGod napisał(a):
jeśli ustawiłeś to samo IP na PS3 i PS4 to masz konflikt i nie dziwi mnie, że jedna konsola ma problemy z internetem.

A może masz limit urządzeń u Vectry? :brew:


Nie mam limitu.

Zawsze wszystko działało w PS4, gdy ustawienia sieci były zrobione na "automatyczne". Na próbę ustawiłem IP z PS3 na PS4, potem wróciłem do automatu - brak zmian. argh


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 16 gru 2016, o 08:45 
Avatar użytkownika
Origami Kidler

Dołączył(a): 11 sie 2004, o 15:42
Posty: 7023
Lokalizacja: Katowice
Sprawdź czy w ogóle Wi-Fi czasami nie szwankuje w konsoli, nie wiem spróbuj na szybko z telefonem przez tethering się połączyć, ewentualnie weź konsolę pod pachę do sąsiada. Jak tu też będzie problem, masz spieprzoną kartę w konsoli i cześć, jak się połączy masz coś z routerem i tyle. :brew:

No i jeszcze istnieje możliwość że w PS4 jest po prostu chujowe Wi-Fi (bo jest), dlatego ja mam podpięte po kablu. Cena=jakość, tania konsola, sam sobie odpowiedz. :smiech2:


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 16 gru 2016, o 12:40 
Avatar użytkownika
Brutal Legend

Dołączył(a): 8 kwi 2005, o 14:59
Posty: 4353
Podłączyłem się do routera sąsiada (piętro niżej) na próbę i... net działa prawidłowo na moim PS4. argh


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 16 gru 2016, o 13:37 
Avatar użytkownika
Patapon

Dołączył(a): 14 paź 2005, o 18:52
Posty: 3245
Tak jak mówię - może to być problem z anteną w PS4 i od sąsiada zbierasz lepszy sygnał.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 16 gru 2016, o 13:51 
Avatar użytkownika
Brutal Legend

Dołączył(a): 8 kwi 2005, o 14:59
Posty: 4353
Siever jesteś pewny?

Router jest w pokoju A.
Konsola jest w pokoju B (3 ściany od routera) = nie zbiera sygnału ode mnie.
Router sąsiada jest centralnie pod moim pokojem A.
Konsola jest w pokoju B (3 ściany od routera w moim mieszkaniu + różnica piętra od routera sąsiada) = wszystko śmiga.

W tej sytuacji muszę konsolę oddawać na gwarancję? :x


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 16 gru 2016, o 13:54 
Avatar użytkownika
Origami Kidler

Dołączył(a): 11 sie 2004, o 15:42
Posty: 7023
Lokalizacja: Katowice
Skoro od sąsiada net działa, to chyba logiczne że coś z Twoim dostępem do neta jest spieprzone ? :brew:

Podmień router na próbę i tyle.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 16 gru 2016, o 18:32 
Avatar użytkownika
Brutal Legend

Dołączył(a): 8 kwi 2005, o 14:59
Posty: 4353
No właśnie podmienić nie mogę tego cholerstwa. Gówno straszne.

No nic, próbuję dalej. :>>


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 16 gru 2016, o 22:51 
Avatar użytkownika
Origami Kidler

Dołączył(a): 11 sie 2004, o 15:42
Posty: 7023
Lokalizacja: Katowice
To podepnij do tego badziewia drugi router po kablu i z tego drugiego zrób konfigurację sieci Wi-Fi.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Szukaj:
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
New Topic Post Reply  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę
 Poprzednia strona << 
1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

cron