PS2HARDCORE

Forum użytkowników PlayStation
Home Page FAQ Team Search
  Zarejestruj
Zaloguj 
Wątki bez odpowiedzi Aktywne wątki  

Usuń ciasteczka

Strefa czasowa: UTC + 1




New Topic Post Reply  [ Posty: 295 ]  Przejdź na stronę
 Poprzednia strona << 
1 ... 8, 9, 10, 11, 12
 
Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 22 kwi 2015, o 17:33 
Avatar użytkownika
Size Matters

Dołączył(a): 2 sie 2004, o 13:00
Posty: 9658
Lokalizacja: World
gadu: 1480025
Gumka jak najbardziej na gware, u mnie było to samo. Ta szczelina dziwna sprawa, wg. mnie wystarczy wykręcić śrubki i te dwie części wskoczą na swoje miejsce (delikatnie trzeba im oczywiście pomóc :>>).


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 22 kwi 2015, o 18:43 
Avatar użytkownika
Brutal Legend

Dołączył(a): 8 kwi 2005, o 14:59
Posty: 4353
Czyli w tej konkretnej sytuacji złożyć pismo o "niezgodność towaru z umową" (skoro nie minęło 6 miesięcy od zakupu), czy na gwarancję oddać? Pada będę oddawał w markecie (MM czy tam Saturn, nie pamiętam, gdzie kupował).


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 22 kwi 2015, o 18:56 
Avatar użytkownika
Patapon

Dołączył(a): 16 mar 2005, o 12:24
Posty: 3037
W markecie przyjmą na gwarancję, odeslą do pramu, a tam Ci zmienią gumy i tyle.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 23 kwi 2015, o 17:46 
Avatar użytkownika
Brutal Legend

Dołączył(a): 8 kwi 2005, o 14:59
Posty: 4353
Pada muszę jednak wysłać. Co muszę wysłać do serwisu/marketu? Paragon+faktura+pad, czy coś jeszcze?


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 8 maja 2015, o 15:01 
Avatar użytkownika
Brutal Legend

Dołączył(a): 8 kwi 2005, o 14:59
Posty: 4353
Pada oddałem do sklepu z pismem o niezgodności towaru z umową. W poniedziałek mija 2 tygodnie od daty złożenia, czyli od wtorku jak wciąż nie będę miał od nich decyzji to wniosek będzie uznany automatycznie. Co dalej? Pojadę tam we wtorek i od ręki muszą mi dać nowego pada?


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 16 cze 2015, o 04:14 
Avatar użytkownika
Size Matters

Dołączył(a): 2 sie 2004, o 13:00
Posty: 9658
Lokalizacja: World
gadu: 1480025


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 10 paź 2015, o 09:20 
Avatar użytkownika
CHAMPION

Dołączył(a): 31 lip 2004, o 19:41
Posty: 23792
gadu: 818467
Nie powiem, jak nie cierpię chodzić na zakupy, tak czasami, podkreślam czasami, można polubić zakupy :>>



Zakupy online i paczkomat ;D


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 10 paź 2015, o 10:19 
Avatar użytkownika
Size Matters

Dołączył(a): 2 sie 2004, o 13:41
Posty: 12925
Lokalizacja: z zajebistego Szczecina
Ta panterka całkiem fajna.


ps. Mi natomiast pękła lekko guma na lewym analogu :>> . W końcu :smiech2: .


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 10 paź 2015, o 14:43 
Avatar użytkownika
Origami Kidler

Dołączył(a): 11 sie 2004, o 15:42
Posty: 7023
Lokalizacja: Katowice
Pfff McG ty byś nie chciał widzieć mojego DSa, niestety nie wyślę fotki, bo pad jest w trakcie reklamacji, a telefon na którym była fotka też poleciał do producenta. hahaha


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 27 sty 2016, o 11:32 
Avatar użytkownika
CHAMPION

Dołączył(a): 31 lip 2004, o 19:41
Posty: 23792
gadu: 818467
Jakiś czas temu jak widzicie na fotce dwa posty wyżej, zakupiłem sobie dwa pady. Rocznicowy i Panterkę. Pady jak to pady ktoś powie, że różnią się tylko wyglądem i ja też tak zakładałem. Jednak jest nieco inaczej i dlatego postanowiłem napisać tego posta.

DualShock4 : URBAN CAMO - taka jest oryginalna nazwa wzoru nazywanego u nas z niewyjaśnionych przyczyn "panterką". Wzór ten podobał mi się od pierwszych zapowiedzi. Właśnie w tym wariancie kolorystycznym szczególnie. No i w końcu po wielu miesiącach czekania udało się kupić tego pada normalnie w polskim sklepie. Kupiłem go razem z padem rocznicowym (20 lecie PS), którego jeszcze nawet nie rozpakowałem i nie wiem czy rozpakuję. :>>
Mój drugi czarnuch sprawuje się wyśmienicie. Żadnych problemów z analogami czy R'kami itd. Zdecydowanie jest lepszy od premierowego egzemplarza. Nowe pady zakupiłem bardziej dla ich wyglądu niż z konieczności. No ale przechodząc do meritum. Urban Camo używam już od jakiegoś czasu, ale wrażenia są niezwykle pozytywne. Co tu dużo gadać, jestem mocno zaskoczony. Spodziewałem się dokładnie tego samego co po standardowym DS4.



Różnicę odnotujemy dopiero po wyjęciu pada z pudełka i chwyceniu go w grabki. Urban Camo wykonany został z innego, moim zdaniem lepszego plastiku. Wydaje się mocniejszy, solidniejszy. Czarny DS4 przy silniejszym ściśnięciu potrafił chrzęścić. W Urban Camo nie ma tego zjawiska. Ponadto wierzchnia część pada, ta z panterką - nie jest śliska jak w przypadku czarnucha, co zapewnia jeszcze pewniejszy chwyt.



Dzięki solidniejszej konstrukcji myślałem, że panterka jest cięższa od standardowego pada. Jednak przy porównywaniu wagi w łapach nie wyczułem różnicy.
Natomiast łatwo wychwycić różnicę w działaniu Touchpada. Zdecydowanie delikatniej się wciska w urbanie. Jest to zaleta przy grach w których używamy go jako przycisku, ale może być minusem w tytułach wykorzystujących gesty na panelu dotykowym oraz naciśnięcia - wtedy w ferworze rozgrywki łatwiej o niechciane przypadkowe naciśnięcie. Z drugiej strony patrząc to chyba z 90% gier oczekuje naciskania Touchpada a nie smyrania go paluszkiem, więc ostatecznie to też na plus.

Innych różnic konstrukcyjnych nie ma. Pad ma identyczny kształt, skręcony został 4 śrubkami w tych samych miejscach co zwykłas.
Moim skromnym zdaniem jeśli chcesz sobie kupić dodatkowego pada i ma być inny niż standardowy - Urban Camo to świetny wybór. Prócz drobnych różnic technicznych to przede wszystkim bardzo fajny wygląd. Mimo, że już mi się opatrzył to wciąż mi się podoba.
Polecam.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 23 sie 2016, o 14:12 
Avatar użytkownika
CHAMPION

Dołączył(a): 31 lip 2004, o 19:41
Posty: 23792
gadu: 818467


To jest nowy lightbar. Będzie tylko na touchpadzie, przynajmniej taką wieść piosnka niesie :>>


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 23 sie 2016, o 14:59 
Avatar użytkownika
Patapon

Dołączył(a): 14 paź 2005, o 18:52
Posty: 3245
Obrazek


Nie no, stary lightbar jest bez zmian.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 23 sie 2016, o 15:55 
Avatar użytkownika
CHAMPION

Dołączył(a): 31 lip 2004, o 19:41
Posty: 23792
gadu: 818467
Typ od którego pochodzi wyciek twierdzi, ze nowy lightbar używa tej samej diody.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 23 sie 2016, o 16:23 
Avatar użytkownika
Size Matters

Dołączył(a): 2 sie 2004, o 13:00
Posty: 9658
Lokalizacja: World
gadu: 1480025
Rozkręcałem DS4 wiele razy (wymieniałem znajomym analogi) i puszczenie strumienia światła w górę to żaden problem. Też jestem zdania, że to ta sama dioda jest.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 23 sie 2016, o 17:15 
Avatar użytkownika
Patapon

Dołączył(a): 16 mar 2005, o 12:24
Posty: 3037
Pytanie tylko qrwa po co to zrobili? Czy im się już tak mocno pojebało w glowie, że jak zabrali pasek Led ze slima, to musieli dać dodatkowy do pada?


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 23 sie 2016, o 17:26 
Avatar użytkownika
CHAMPION

Dołączył(a): 31 lip 2004, o 19:41
Posty: 23792
gadu: 818467
Po to byś mógł go wreszcie widzieć podczas grania i korzystać z niego jako np. wskaźnika energii.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 23 sie 2016, o 17:44 
Avatar użytkownika
Size Matters

Dołączył(a): 2 sie 2004, o 13:41
Posty: 12925
Lokalizacja: z zajebistego Szczecina
a czasem na tym filmiku co pokazywali tego nowego DS nie było widać dwóch diod? Duża się paliła, a ta górna migała, co sugerowało, że są dwie diody. Filmy już zniknęły więc nie mogłem zweryfikować swoich spostrzeżeń.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 23 sie 2016, o 17:49 
Avatar użytkownika
Size Matters

Dołączył(a): 2 sie 2004, o 13:00
Posty: 9658
Lokalizacja: World
gadu: 1480025
Obydwie diody migały jednocześnie, wg. mnie to jest tam sama dioda.
Ludzie którzy położyli już łapska na nowej wersji DS4 piszą, że to nie jest nowy lightbar, to jest ta sama dioda tylko, że touchpad jest teraz delikatnie przezroczysty.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 23 sie 2016, o 19:25 
Avatar użytkownika
Patapon

Dołączył(a): 16 mar 2005, o 12:24
Posty: 3037
Jedna dioda czy dwie, zabieg totalnie niepotrzebny.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 23 sie 2016, o 19:40 
Avatar użytkownika
Size Matters

Dołączył(a): 2 sie 2004, o 13:41
Posty: 12925
Lokalizacja: z zajebistego Szczecina
i tak mam ją zasłoniętą czarną taśmą :>> .


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Szukaj:
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
New Topic Post Reply  [ Posty: 295 ]  Przejdź na stronę
 Poprzednia strona << 
1 ... 8, 9, 10, 11, 12

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

cron