PS2HARDCORE

Forum użytkowników PlayStation
Home Page FAQ Team Search
  Zarejestruj
Zaloguj 
Wątki bez odpowiedzi Aktywne wątki  

Usuń ciasteczka

Strefa czasowa: UTC + 1




New Topic Post Reply  [ Posty: 295 ]  Przejdź na stronę
 Poprzednia strona << 
1 ... 8, 9, 10, 11, 12
 >> Następna strona 
 
Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 7 gru 2014, o 21:34 
Avatar użytkownika
CHAMPION

Dołączył(a): 31 lip 2004, o 19:41
Posty: 23543
gadu: 818467
speed3r napisał(a):
Czy można jakoś ustawić, aby cały dźwięk z gry leciał przez podłączone słuchawki do pada zamiast z TV? :>>


Oczywiście. Przytrzymaj PSButton, pojawi się menu, wybierz opcję Dostosuj Urządzenia.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 19 gru 2014, o 22:34 
Avatar użytkownika
Brutal Legend

Dołączył(a): 8 kwi 2005, o 14:59
Posty: 4350
MG, próbowałem tak zrobić i nie działa to. Da się tak zrobić rzeczywiście, aby dźwięk z TV+dźwiek z pada leciał przez słuchawki przewodowe nauszne (bez mikrofonu) ? hmmm


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 20 gru 2014, o 05:53 
Avatar użytkownika
CHAMPION

Dołączył(a): 31 lip 2004, o 19:41
Posty: 23543
gadu: 818467
U mnie działa.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 20 gru 2014, o 08:34 
Avatar użytkownika
Patapon

Dołączył(a): 14 paź 2005, o 18:52
Posty: 3245
U mnie też działa. Konsola w ogóle rozpoznaje te słuchawki? Coś w nich słyszysz?


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 20 gru 2014, o 09:05 
Avatar użytkownika
Brutal Legend

Dołączył(a): 8 kwi 2005, o 14:59
Posty: 4350
To są zwykłe słuchawki nauszne (AKG lub Creative, bo mam dwie pary), bez mikrofonu. W słuchawkach słyszę dźwięki, które wydaje pad (jak np. w MGS są komunikaty do Snake'a), ale cała reszta dźwięku idzie przez TV argh


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 20 gru 2014, o 09:29 
Avatar użytkownika
Patapon

Dołączył(a): 14 paź 2005, o 18:52
Posty: 3245
No to wygląda jakbyś jednak nie przełączył tam gdzie pisał MG żeby cały dźwięk szedł z słuchawek, sprawdź jeszcze raz :>> No chyba, że trafiłeś na jakiegoś buga - coś się w ogóle zmienia jak to przełączasz?


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 20 sty 2015, o 14:53 
Avatar użytkownika
Heavy Rain

Dołączył(a): 11 sie 2004, o 15:42
Posty: 6903
Lokalizacja: Katowice
Destiny jednak dojechało lewą gałę mojego pada z zestawu, widać wyraźne pęknięcie, czas się wybrać do sklepu celem reklamacji :brew:


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 20 sty 2015, o 15:22 
Avatar użytkownika
Patapon

Dołączył(a): 14 paź 2005, o 18:52
Posty: 3245
U mnie nie pęka ale obie wyglądają coraz bardziej plaskato i są już śliskie. Nie wiem czy chce mi sie bawić w reklamację jak mam tylko jednego pada, raczej zamówię sobie nowe na allegro, kosztują grosze.

ps.
Kupiłem - 9,80 za dwie z przesyłką :>>


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 20 sty 2015, o 23:41 
Avatar użytkownika
Heavy Rain

Dołączył(a): 11 sie 2004, o 15:42
Posty: 6903
Lokalizacja: Katowice
Ja mam dwa, to ten z pęknięciem poleci pierwszy, ten drugi też jest jakiś felerny, guma się kruszy z analogów, w sumie to jeszcze gorzej niż w tym z zestawu. :| Strasznie dupiata jest ta guma na analogach. :brew:


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 21 sty 2015, o 12:05 
Avatar użytkownika
Size Matters

Dołączył(a): 2 sie 2004, o 13:41
Posty: 12854
Lokalizacja: z zajebistego Szczecina
u mnie w dalszym ciągu jak nowa.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 21 sty 2015, o 12:37 
Avatar użytkownika
Patapon

Dołączył(a): 14 paź 2005, o 18:52
Posty: 3245
Nie wierzę, zrób zdjęcie :>> Ale chyba też mało grasz na PS4 i masz już z nowej serii bo nie kupowałeś na premierę.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 21 sty 2015, o 13:04 
Avatar użytkownika
CHAMPION

Dołączył(a): 31 lip 2004, o 19:41
Posty: 23543
gadu: 818467
Zależy w co się gra. Najgorsze są FPSy dla pada.
U mnie w premierowej sztuce gumy dobrze suę miewały ale ostatnio się mocno zmieniły. Są wyślizgane, miękkie i wgłębienie w otoczce się powiększyło.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 21 sty 2015, o 13:39 
Avatar użytkownika
Patapon

Dołączył(a): 14 paź 2005, o 18:52
Posty: 3245
Ogólnie wszystkie zręcznościówki, TPP też. Nonstop się majta gałami jak u kobity sutkami :smiech2:


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 21 sty 2015, o 16:24 
Avatar użytkownika
Size Matters

Dołączył(a): 2 sie 2004, o 13:41
Posty: 12854
Lokalizacja: z zajebistego Szczecina
Siever napisał(a):
Nie wierzę, zrób zdjęcie :>> Ale chyba też mało grasz na PS4 i masz już z nowej serii bo nie kupowałeś na premierę.


Kupowałem na premiere. A czy mało gram? 4h dziennie może będzie. Fakt, ze na PS4 miałem długi ciągi bez grania, bo nie było w co, ale pad ma już sporo na garbie i dalej świeżak> jedynie naklejka pod spodem jest wytarta do białości :>> .


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 26 sty 2015, o 21:41 
Avatar użytkownika
Patapon

Dołączył(a): 14 paź 2005, o 18:52
Posty: 3245
Otworzenie tego pada w porównaniu do DS3 to jakaś katorga :| Walczyłem z 10 minut siłując się z tą cholerną obudową i dopiero dosłownie rozerwanie na chama śrubokrętem pomogło..
Tak czy inaczej gałki zmienione, ciekawe czy posłużą dłużej od oryginalnych :>>


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 26 sty 2015, o 22:25 
Avatar użytkownika
CHAMPION

Dołączył(a): 31 lip 2004, o 19:41
Posty: 23543
gadu: 818467
To efekt tego, że ograniczono ilość śrubek, którymi skręcone są obie części obudowy. W DS3 było ich pięć, w DS2 jeszcze więcej. W DS4 ma ich tylko 4, rolę śrubek pełnią zatrzaski :>>


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 7 lut 2015, o 10:52 
Avatar użytkownika
Metal Mutant

Dołączył(a): 2 sie 2004, o 14:06
Posty: 2169
Lokalizacja: Silent Hill
Problem wygląda tak argh :
- jeszcze nie przesiadłem się na PS4
- jeden z padów do PS3, który jest mi bardzo potrzebny zaliczył awarię (nie działa L2), której nie udało mi się samodzielnie usunąć
- jak już (wkrótce) kupię PS4, to będę potrzebował drugiego pada
- wolałbym nie inwestować więcej w PS3

Potencjalne rozwiązanie wygląda tak :czytaj: :
- kupuję DS4, który tymczasowo będzie służył jako pad pod PS3 a później jako "drugi" pod PS4 (który też będzie mi bardzo potrzebny)

Pytania/wątpliwości wyglądają tak :| :
- czy we wielu grach pad z PS4 nie działa (np. przez brak analogowych przycisków)?
- czy praca od razu pod PS3 nie wpłynie źle na żywotność baterii (przez np. inne napięcie ładowania czy też przeładowanie)?
- z której serii najlepiej kupić pada?
- jak kupić pada, żeby był z serii bez problemu ze ścierającymi się gałkami skoro na pudełku podobno nie ma numeru seryjnego (pad ma być czerwony, może to ma znaczenie :brew: )?


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 7 lut 2015, o 18:01 
Avatar użytkownika
CHAMPION

Dołączył(a): 31 lip 2004, o 19:41
Posty: 23543
gadu: 818467
Pad od innej konsoli nigdy nie zastąpi Ci oryginalnego. DS4 współpracuje z PS3, ale z tego co się orientuję tylko po kablu. DS4 nie ma przycisków Start i Select.
Analogowe przyciski mało gier wykorzystywało, dlatego Sony sie z tego wycofało. Teraz przychodzi mi do głowy Grań Turismo i MGS.

Imo bez sensu kupować DS4 do PS3.

Co do tego, który model... Nie ma znaczenia nr. Tylko kiedy został wyprodukowany. Najlepiej kup w sklepie gdzie będziesz miał pewność, ze pad pochodzi ze świeżej dostawy, a nie przeleżał pół roku na półce.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 7 lut 2015, o 22:11 
Avatar użytkownika
Metal Mutant

Dołączył(a): 2 sie 2004, o 14:06
Posty: 2169
Lokalizacja: Silent Hill
MechanicalGod napisał(a):
DS4 współpracuje z PS3, ale z tego co się orientuję tylko po kablu. DS4 nie ma przycisków Start i Select.

Czytałem, że po którejś aktualizacji PS3 działa też bezprzewodowo, ale nie we wszystkich grach. Nie ma wibracji i nie działa przycisk PS. Można przeżyć zważywszy na to, że ma być używany jako "drugi" pad i to przez góra kilka miesięcy z PS3. Tylko ta kompatybilność (a raczej jej brak) z niektórymi grami mnie martwi, bo o tym nie znalazłem za dużo informacji w necie.

Alternatywą jest kupno podróby, dzielenie się padem (czego nie lubię :x ) lub... nie używanie L2 :mlotek: .


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 30 mar 2015, o 15:26 
Avatar użytkownika
CHAMPION

Dołączył(a): 31 lip 2004, o 19:41
Posty: 23543
gadu: 818467
Niektórym przeszkadza światło lightbara w DS4, domagają się możliwości wyłączenia podświetlania, a są tacy, którym w padzie Sony światełek wciąż mało :>>

phpBB [video]


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 21 kwi 2015, o 22:27 
Avatar użytkownika
Brutal Legend

Dołączył(a): 8 kwi 2005, o 14:59
Posty: 4350
Miał ktoś sytuację, że skrzypiał mu DS4? Pytam, bo grałem u kuzyna i ma koszmarnego pada (czarny). Nie dość, że guma schodzi z lewego analoga to jeszcze zlepiony plastik na prawym uchwycie (w miejscu gdzie splatają się dwa różne plastiki) osunął się (!) i jest minimalna szpara. Konsola i pad jego (czarne) mają 2 miesiące. Można to reklamować jako niezgodność towaru z umową?


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 22 kwi 2015, o 07:53 
Avatar użytkownika
CHAMPION

Dołączył(a): 31 lip 2004, o 19:41
Posty: 23543
gadu: 818467
Trzeba.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 22 kwi 2015, o 08:22 
Avatar użytkownika
Patapon

Dołączył(a): 14 paź 2005, o 18:52
Posty: 3245
Guma schodzi z pada kupionego dwa miesiące temu? To chyba z jakiejś starej partii konsola musiała być. Oddajcie na gwarę, Sony gałki wymienia od razu ale nie wiem jak z resztą, zależy czy wygląda to na wadę fabryczną czy np. na uszkodzenie mechaniczne.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 22 kwi 2015, o 08:37 
Avatar użytkownika
CHAMPION

Dołączył(a): 31 lip 2004, o 19:41
Posty: 23543
gadu: 818467
No w takich wypadkach speeder, zdjęcie jest cenniejsze niż tysiąc słów :>>


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 22 kwi 2015, o 16:08 
Avatar użytkownika
Brutal Legend

Dołączył(a): 8 kwi 2005, o 14:59
Posty: 4350
Zrobiłem zdjęcia pada:

#1 - http://i61.tinypic.com/2lviw7l.jpg
#2 - http://i60.tinypic.com/24ax2iw.jpg
#3 - http://i59.tinypic.com/1z4wcx0.jpg

Można wywalczyć wymianę pada oddając go na gwarancję/niezgodność towaru z umową? Co lepiej zastosować w tym przypadku?


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Szukaj:
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
New Topic Post Reply  [ Posty: 295 ]  Przejdź na stronę
 Poprzednia strona << 
1 ... 8, 9, 10, 11, 12
 >> Następna strona 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników