PS2HARDCORE

Forum użytkowników PlayStation
Home Page FAQ Team Search
  Zarejestruj
Zaloguj 
Wątki bez odpowiedzi Aktywne wątki  

Usuń ciasteczka

Strefa czasowa: UTC + 1




New Topic Post Reply  [ Posty: 551 ]  Przejdź na stronę
 Poprzednia strona << 
1 ... 19, 20, 21, 22, 23
 >> Następna strona 
 
Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 23 sie 2016, o 14:56 
Avatar użytkownika
Patapon

Dołączył(a): 14 paź 2005, o 18:52
Posty: 3245
Unboxing slimki:

https://www.wetransfer.com/downloads/e5 ... 234/03274a


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 23 sie 2016, o 15:44 
Avatar użytkownika
Size Matters

Dołączył(a): 2 sie 2004, o 13:00
Posty: 9658
Lokalizacja: World
gadu: 1480025
Obejrzałem filmik, nie no gabarytowo to jest naprawdę mała. W sumie zmieniam zdanie, tamte fotki był fatalnej jakości, konsola wygląda ok (ale premierowa wersja ładniejsza).

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 23 sie 2016, o 15:58 
Avatar użytkownika
CHAMPION

Dołączył(a): 31 lip 2004, o 19:41
Posty: 23792
gadu: 818467
Dokładnie.



Na filmikach wygląda lepiej niż na zdjęciach. :>>




Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 23 sie 2016, o 18:17 
Avatar użytkownika
Size Matters

Dołączył(a): 2 sie 2004, o 13:00
Posty: 9658
Lokalizacja: World
gadu: 1480025
Nowy świecący pasek w wersji MINI :>>



Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 25 sie 2016, o 13:57 
Avatar użytkownika
Patapon

Dołączył(a): 16 mar 2005, o 12:24
Posty: 3034
Pierwsze testy i ponoć konsola się za mocno nie grzeje i jest cicha. Ciekawe czy faktycznie tak jest, ale spoko by było.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 25 sie 2016, o 15:54 
Avatar użytkownika
Size Matters

Dołączył(a): 2 sie 2004, o 13:00
Posty: 9658
Lokalizacja: World
gadu: 1480025
Moldar napisał(a):
Pierwsze testy i ponoć konsola się za mocno nie grzeje i jest cicha. Ciekawe czy faktycznie tak jest, ale spoko by było.


hahaha hahaha hahaha
phpBB [video]


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 25 sie 2016, o 20:17 
Avatar użytkownika
Patapon

Dołączył(a): 16 mar 2005, o 12:24
Posty: 3034
No dobra, chyba jednak dupa

phpBB [video]


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 25 sie 2016, o 20:35 
Avatar użytkownika
CHAMPION

Dołączył(a): 31 lip 2004, o 19:41
Posty: 23792
gadu: 818467
głośno chodzi ale inne dźwięki też są głośne.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 10 wrz 2016, o 07:36 
Avatar użytkownika
Patapon

Dołączył(a): 14 paź 2005, o 18:52
Posty: 3245
Znalazłem dobre video, które obrazuje poziom głośności mojej PS4.



Już na 1:20, kiedy jeszcze jest zimna, słychać lekki dźwięk wycia no ale co się dzieje dalej to posłuchajcie sami :>> Słychać to przez słuchawki dokanałowe (które świetnie izolują dźwięki otoczenia) i słychać to w całym mieszkaniu z każdego pokoju. I jednak określenia suszarka do włosów, odkurzacz są nieprecyzyjne - to jest zwyczajny silnik odrzutowy samolotu :>> (4:30 to nawet 1:1)
Ta chujnia jest głównym powodem dla którego obecnie bardziej skłaniam się ku slimce niż Pro. A kupić coś muszę bo na tym bublu odechciewa się grać.

ps.
Ten model 12xx, który jest na filmiku nie jest dużo lepszy. Wiatraka nie słychać w ogóle za to w zamian nakurwiają cewki :|


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 10 wrz 2016, o 08:06 
Avatar użytkownika
CHAMPION

Dołączył(a): 31 lip 2004, o 19:41
Posty: 23792
gadu: 818467
Dla mnie nie jest to możliwe. 75dB? Bomba atomowa eksploduje z głośnością 200dB :>>
Ja bym wyrzucił taką konsolę przez okno.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 10 wrz 2016, o 08:25 
Avatar użytkownika
Size Matters

Dołączył(a): 2 sie 2004, o 13:00
Posty: 9658
Lokalizacja: World
gadu: 1480025
No kurwa bez jaj hahaha, moja premierowa nigdy tak nie wyła, potem jak wymieniłem jej pastę i thermopady była znacznie cichsza. To co jest na tym filmiku wskazuje, że coś jest nie tak pomiędzy procesorem a radiatorem, nie wiem może pasty tam już w ogóle nie ma albo skruszała.
Z cewkami to tak może być, coraz więcej sprzętu ma tym problem. Ponad rok temu kupiłem router (Asusa, dosyć drogi, obsługuje już AC) i tak nakurwiała cewka, że nie mogłem spać. Rozkręciłem go, znalazłem skurwiela (taka maluteńka ceweczka a tyle hałasu robiła), wystarczyło ją delikatnie docisnąć i problem znikł. Cewki piszczą, bo wpadają w drgania a nie powinny. Do czego to kurwa doszło, żeby konsument sam musiał rozkręcać sprzęt i poprawiać wady. Wpiszczcie sobie w google piszczące cewki, to zobaczycie że to jest nagminne :).


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 10 wrz 2016, o 08:31 
Avatar użytkownika
Patapon

Dołączył(a): 14 paź 2005, o 18:52
Posty: 3245
Olejcie ten licznik, przecież to jakieś gówno z telefonu jest, które nie ma nic wspólnego z prawdą. Chodziło o sam dźwięk, który jest też u mnie.
Oryginalna pasta była ok i po jej zmianie nic się nie zmieniło. ALE nawet gdyby wiatrak kręcił się wolniej (mój w sumie aż na tak duże obroty jak na filmiku nie wchodzi) to dźwięk wycia słychać na tym filmiku w całym spektrum obrotów - od wolnych do szybkich i to tu jest największy problem. To jest pewnie kwestia jebniętego wentylatora ale nie da się nigdzie kupić zamiennika (tylko używki są w obrocie).


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 10 wrz 2016, o 08:52 
Avatar użytkownika
CHAMPION

Dołączył(a): 31 lip 2004, o 19:41
Posty: 23792
gadu: 818467
moja konsola szumi czasem na prawdę głośno ale na pewno nie głośniej niż suszarka :>>


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 10 wrz 2016, o 09:03 
Avatar użytkownika
Patapon

Dołączył(a): 14 paź 2005, o 18:52
Posty: 3245
Szum mi tak nie przeszkadza tylko ten gwizd. I dużo ludzi ma ten sam problem ale skoro nie wszyscy to wychodzi na to, że nie jest to kwestia designu tylko wadliwych wentylatorów.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 10 wrz 2016, o 09:31 
Avatar użytkownika
CHAMPION

Dołączył(a): 31 lip 2004, o 19:41
Posty: 23792
gadu: 818467
Może łopatki źle wyprofilowane?


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 10 wrz 2016, o 09:36 
Avatar użytkownika
Patapon

Dołączył(a): 14 paź 2005, o 18:52
Posty: 3245
No może, oglądałem go całego i wygląda ok. Inna sprawa, że ten dźwięk zaczął mnie tak na prawdę irytować z rok temu i jest coraz gorzej więc może się zużyło łożysko czy coś. Albo po prostu moje uszy mają już dość, tak jak z kapiącym kranem :>>


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 10 wrz 2016, o 09:45 
Avatar użytkownika
Size Matters

Dołączył(a): 2 sie 2004, o 13:00
Posty: 9658
Lokalizacja: World
gadu: 1480025
No w sumie mogą też być wadliwe łożyska. Pamiętam jak swego czasu miałem dobrego PC i zainwestowałem w wentylatory Scythe, które posiadały łożyska od Sony (Sony Fluid Dynamic Bearing - dynamiczne łożysko olejowe). W szoku byłem jakie one były ciche, to było z 8 lat temu, pewnie dzisiaj są jeszcze lepsze wentylatory ale wtedy nie było nic lepszego. Może Sony zapomniało, że coś takiego produkowało? W sumie to może i nadal produkują? :D


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 10 wrz 2016, o 09:58 
Avatar użytkownika
Patapon

Dołączył(a): 14 paź 2005, o 18:52
Posty: 3245
Produkować to pewnie i produkują ale tu ma być tanio tanio tanio
Przy okazji odszczekałem bekę z rozmiarów klocka i nawet jego zewnętrznego zasilacza :>> (ale, że aktywnie chłodzonego to nadal lol :smiech2: )


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 12 wrz 2016, o 11:09 
Avatar użytkownika
Size Matters

Dołączył(a): 2 sie 2004, o 13:41
Posty: 12924
Lokalizacja: z zajebistego Szczecina
nie, nie tak moja PS4 nie wyje, wzasadzie wogóle jej nie słyszę, bo gram na słuchawkach, ale jak zdejmę to szumi owszem, ale i tak znacznie ciszej, ale ten podźwięk odrzutowca na filmiku zajebisty, tylko czekałem kiedy odleci, albo wybuchnie hahaha XBOTy mogą nieźle polewać, bo Xone w ogóle nie słychać.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 12 wrz 2016, o 11:45 
Avatar użytkownika
Patapon

Dołączył(a): 16 mar 2005, o 12:24
Posty: 3034
Co do tego filmu, moje ps4 też tak chodziło, serwis nie widział problemu.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 20 wrz 2016, o 14:21 
Avatar użytkownika
Patapon

Dołączył(a): 14 paź 2005, o 18:52
Posty: 3245
Dorwałem (w teorii) nówkę wentylator. Jak dojdzie to dam znać czy coś dało, jak nie to go oddam :>> Tak czy inaczej będę lada tydzień ją sprzedawał.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 12 paź 2016, o 15:05 
Avatar użytkownika
Brutal Legend

Dołączył(a): 8 kwi 2005, o 14:59
Posty: 4353
Może ktoś powiedzieć jak na tym nowym firmware ściągnąć DLC do danej gry?

Wchodzę w "biblioteka", następnie mam przy danej grze "4+", ale gdy wchodzę w to, to od razu mogę tylko kupić pełną wersję cyfrową danej gry.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 12 paź 2016, o 16:34 
Avatar użytkownika
Size Matters

Dołączył(a): 2 sie 2004, o 13:41
Posty: 12924
Lokalizacja: z zajebistego Szczecina
speed3r napisał(a):
Może ktoś powiedzieć jak na tym nowym firmware ściągnąć DLC do danej gry?

Wchodzę w "biblioteka", następnie mam przy danej grze "4+", ale gdy wchodzę w to, to od razu mogę tylko kupić pełną wersję cyfrową danej gry.


nie wiem, ja zawsze ściągałem z PStore, a nie korzystałem z jakiś bibliotek.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 12 paź 2016, o 20:11 
Avatar użytkownika
Patapon

Dołączył(a): 14 paź 2005, o 18:52
Posty: 3245
Ja koniec końców moją ps4 pogoniłem. Wentylatora nie udało mi się jednak wymienić bo okazało się, że wbrew pozorom w konsolowo.pl pracują amatorzy (albo ja na takich tam trafiłem) i przysłali mi wentylator od innego modelu. Szli w zaparte, że wentylator jest jeden i bredzę dopóki ktoś się tam nie ogarnął, sprawdził i mnie przeprosił, że mam rację i oddali kasę razem z kosztami przesyłki :>>

Po drodze jeszcze raz zmieniałem pastę termoprzewodzącą i tym razem tak jakby lepiej się ułożyła i wentylator mniej ochoczo wchodził na te wysokie obroty (choć może to być tylko skutkiem niższej temperatury w pokoju niż latem). Nie zmieniło to jednak faktu, że zaczynał gwizdać już przy średnich także skończyło się jak skończyło :>>


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 12 paź 2016, o 20:28 
Avatar użytkownika
Brutal Legend

Dołączył(a): 8 kwi 2005, o 14:59
Posty: 4353
McG napisał(a):
speed3r napisał(a):
Może ktoś powiedzieć jak na tym nowym firmware ściągnąć DLC do danej gry?

Wchodzę w "biblioteka", następnie mam przy danej grze "4+", ale gdy wchodzę w to, to od razu mogę tylko kupić pełną wersję cyfrową danej gry.


nie wiem, ja zawsze ściągałem z PStore, a nie korzystałem z jakiś bibliotek.


Problem w tym, że dla np. Deus Exa to w PSStore nie ma tych darmowych dodatków widocznych (wykorzytałem Day1 pass). Paranoja jakaś.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Szukaj:
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
New Topic Post Reply  [ Posty: 551 ]  Przejdź na stronę
 Poprzednia strona << 
1 ... 19, 20, 21, 22, 23
 >> Następna strona 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

cron