PS2HARDCORE

Forum użytkowników PlayStation
Home Page FAQ Team Search
  Zarejestruj
Zaloguj 
Wątki bez odpowiedzi Aktywne wątki  

Usuń ciasteczka

Strefa czasowa: UTC + 1




New Topic Post Reply  [ Posty: 139 ]  Przejdź na stronę
 Poprzednia strona << 
1, 2, 3, 4, 5, 6
 
Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 15 kwi 2010, o 08:50 
pornstar

Dołączył(a): 17 lip 2005, o 23:21
Posty: 629
Kto chce Cię tak brutalnie netu pozbawić? :)
Jeżeli zdobyłeś trophy offline to jest automatycznie synchronizowane z serwerem w momencie gdy wejdziesz w trofea, a nie po włączeniu konsoli i zalogowaniu do PSN.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 15 kwi 2010, o 09:06 
Avatar użytkownika
CHAMPION

Dołączył(a): 31 lip 2004, o 19:41
Posty: 23857
gadu: 818467
nikt, ani brutalnie... po prostu jeździć trochę na wieś będę, a konsolę ze sobą zawsze można wziąć na wypadek niepogody :>>


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 21 kwi 2010, o 06:57 
Avatar użytkownika
pOtworny pościarz

Dołączył(a): 24 gru 2005, o 10:52
Posty: 1064
Wszyscy producenci twierdzą, że nie da się zrobić, żeby gry bez trofeów mogły po dodaniu patcha z trofeami zebrać informacje o pucharkach z save'a. Wielu próbowało, wielu obiecywało (Criterion zwłaszcza - nie wybaczę im tego ;) ) ale nikt nie zrobił tego. Poza BlackRock studios :D
Odpaliłm wczoraj Pure, żeby pokazac kuzynkowi młodszemu i gra chciała update pobrać, więc, żeby szybciej było, olałem. Wieczorkiem jak miałem czas to postanowiłem pobrać. Po instalacji gra odpaliła wszystko normalnie a jak wczytała save'a to wyskoczył komunikat, ze ten save nie obsługuje trofeów, czy chcę go usunąć i zrobić nowego, który będzie obsługiwał. Już miałem dać ok gdy w prawym górnym rogu wyskoczyło małe szare okienko i usłyszałem znany dźwięczek. Dostałem brązowy puchar za wygranie jednego wyścigu, potem 10 kolejnych za wygranie wszystkich turniejów, a potem jeszcze złoty puchar za przejście wszystkich wyścigów na pierwszym miejscu. W sumie 22% trofeów w Pure odblokowało mi ze starego save'a, resztę pewnie jakbym chciał zdobyć to musiałbym resetnąć save'a.
Wszyscy lamentowali, ze nie mogą zrobić czegoś takiego, a przez głupi przypadek okazało się, że można.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 21 kwi 2010, o 12:06 
Avatar użytkownika
Patapon

Dołączył(a): 16 mar 2005, o 12:24
Posty: 3090
Problem chyba nie polega na tym że nie można tak zrobić, bo pewnie można, ale dlatego że każdy brałby zapisy z neta i dorabiał sobie kolejny platyny :>>


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 21 kwi 2010, o 12:20 
Avatar użytkownika
Size Matters

Dołączył(a): 2 sie 2004, o 13:41
Posty: 12980
Lokalizacja: z zajebistego Szczecina
Moldar napisał(a):
Problem chyba nie polega na tym że nie można tak zrobić, bo pewnie można, ale dlatego że każdy brałby zapisy z neta i dorabiał sobie kolejny platyny :>>


podobno i tak jakoś to robią.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 21 kwi 2010, o 16:37 
Avatar użytkownika
CHAMPION

Dołączył(a): 31 lip 2004, o 19:41
Posty: 23857
gadu: 818467
np. masz save'y tuż przed dostaniem trofea. np. jak stoisz przed ostatnim piórkiem w AC2 :>>


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 22 lis 2010, o 14:10 
Avatar użytkownika
Brutal Legend

Dołączył(a): 8 kwi 2005, o 14:59
Posty: 4353
Wie ktoś może dlaczego w trophycard nie pokazuje mi w liście gier FIFY11 i NFS:HP ? (mam po 50% w tych tytułach) hmmm


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 22 lis 2010, o 14:40 
pOtworny pościarz

Dołączył(a): 14 lip 2005, o 16:40
Posty: 1052
Ja ostatnio miałem to samo z CoD: BO i AC: Brotherhood, ale po pewnym czasie pojawiły się.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 22 lis 2010, o 15:37 
Avatar użytkownika
Brutal Legend

Dołączył(a): 8 kwi 2005, o 14:59
Posty: 4353
Od czasu zagrania w FIFE11 minął ponad miesiąc i nadal nic. Na liście gier nie ma tych gier, ale pucharki są zliczone (na górze - w totalnej ilości zdobytych pucharków)


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 22 lis 2010, o 17:42 
pOtworny pościarz

Dołączył(a): 14 lip 2005, o 16:40
Posty: 1052
I dokładnie tak samo było u mnie, z tym, że w moim przypadku czekanie trwało max tydzień. Z tego co widzę też masz kartę z trofeami z tego samego serwisu co ja (PS3Trophies.com) więc może coś u nich być nie tak (być może mają jakieś problemy z synchronizacją z serwerem Sony). Spróbuj na oficjalnej stronie Sony sprawdzić stan trofeów i zaktualizować tamtą kartę(oficjalna od sony powinna pokazywać wszystko dobrze).


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: TROFEA
PostNapisane: 10 sie 2013, o 12:45 
Avatar użytkownika
Size Matters

Dołączył(a): 2 sie 2004, o 13:41
Posty: 12980
Lokalizacja: z zajebistego Szczecina
Końcówka z tematu o Rayman Origins, żeby nie zaśmiecać tamtego tematu dylematami o trofeach.

a mnie wkurwia, że zjebali te trofea. Żeby zobaczyć ile i jakie ma do odblokowania w grze w jaką grałem aktualnie to po pierwsze nie jest ustawiona jak kiedyś w kolejności czyli pierwsza na liście. Po drugie, te łączenie się z serwerem z dupy od razu. Czasami brak mi cierpliwości zanim to gówno się połączy i olewam sprawę.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: TROFEA
PostNapisane: 10 sie 2013, o 13:03 
Avatar użytkownika
CHAMPION

Dołączył(a): 31 lip 2004, o 19:41
Posty: 23857
gadu: 818467
McG można sobie posortować trofea - pod :2: masz opcje sortowania, bez tego bym się nieźle wkurwiał, bo też lubię jak świeżo zdobyte trofea mam na początku listy.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: TROFEA
PostNapisane: 10 sie 2013, o 15:02 
Avatar użytkownika
Patapon

Dołączył(a): 14 paź 2005, o 18:52
Posty: 3245
Na idiotyzm tego, że jeżeli jesteśmy zalogowani do PSN to lista trofeów pobierana jest z netu to nawet nie mam określenia. Jak się ma kilkadziesiąt gier na liście to trwa to dosłownie wieki i zawiesza XMB na chwilę grrr
Jakby to jeszcze nie było wystarczająco zjebane to jeszcze ta zajebiście długa synchronizacja co chwilę, nawet jak poprzednia była 30min temu i w tym czasie nie zdobyliśmy żadnego trofeum :| Pamiętam, że jak kupiłem PS3 to byłem zdziwiony, że ta synchronizacja nie dzieje się w czasie rzeczywistym w tle zaraz pod zdobyciu trofea.

Obecnie głownie z tego powodu mam wyłączone autologowanie do PSN i gram praktycznie zawsze odłączony.

Mam nadzieję, że na PS4 zrobią z tym porządek.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: TROFEA
PostNapisane: 3 sty 2014, o 14:34 
Avatar użytkownika
CHAMPION

Dołączył(a): 31 lip 2004, o 19:41
Posty: 23857
gadu: 818467
Autosynchronizacja weszła wraz z którymś updatem FW. Nie było tego wcześniej. Wcześniej też trofea jak i całe XMB działało szybciej.
Możemy być pewni, że synchronizacja trofeów i samo ich przeglądanie na PS4 będzie lepiej zrobione, bo już na PSVita odbywa się znacznie szybciej:



Ostatnio przesunięty w górę 3 sty 2014, o 14:34 przez: MechanicalGod.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Szukaj:
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
New Topic Post Reply  [ Posty: 139 ]  Przejdź na stronę
 Poprzednia strona << 
1, 2, 3, 4, 5, 6

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

cron