PS2HARDCORE

Forum użytkowników PlayStation
Home Page FAQ Team Search
  Zarejestruj
Zaloguj 
Wątki bez odpowiedzi Aktywne wątki  

Usuń ciasteczka

Strefa czasowa: UTC + 1




New Topic Post Reply  [ Posty: 538 ]  Przejdź na stronę
 Poprzednia strona << 
1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22
 >> Następna strona 
 
Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 10 kwi 2007, o 08:15 
prawiczek

Dołączył(a): 8 kwi 2007, o 10:22
Posty: 6
Ja mam problem bo właczam God of War 2 (czasami po kilku razach dopiero odpala,oczywiście nie oryginał) no i gram ...no i w miejscu z zeusem (na poczatku) kiedy biorą mnie do hadesa to zamiast wychodzić zabijając łapy stoi u góry i nie moge sie nim ruszać (po 10 razach) wreszcie zadzialalo i potem doszlem do momentu kiedy jest ten pegaz przykliszczony ...za 1 razem uwolnilem go i lece no i Loading (20 minut) i nic a po paru razach przyszedlem a pegaza wogle nie bylo ....


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 10 kwi 2007, o 08:31 
Avatar użytkownika
CHAMPION

Dołączył(a): 31 lip 2004, o 19:41
Posty: 23767
gadu: 818467
1. Źle nagrana płyta
2. Gówniany nośnik
3. Brudny laser
4. Rozregulowany laser
5. Padający laser.

Któraś z tych możliwości.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 10 kwi 2007, o 10:14 
Avatar użytkownika
Samanosuke

Dołączył(a): 9 sie 2006, o 17:36
Posty: 715
6. zripowana wersja (z DVD9 na DVD5 :D) z pierwszym God of Warem na DVD5 były kosmiczne problemy


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 10 kwi 2007, o 10:32 
Avatar użytkownika
CHAMPION

Dołączył(a): 31 lip 2004, o 19:41
Posty: 23767
gadu: 818467
Nie prawda :>> Był problem tylko w jednym miejscu gra zatrzymywała się na loadingu - trzeba było otworzyć i zamknąć tackę i ruszała. Koniec problemów :>>

Ale masz rację - może to być wina ripa - ja z góry zakładam, że gra ktoś na oryginale bądź fullwersji - nie kumam ripów w ogóle :>>


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 10 kwi 2007, o 13:22 
Avatar użytkownika
Samanosuke

Dołączył(a): 9 sie 2006, o 17:36
Posty: 715
No wiesz, ale jak grało się na swap magicu i miało się zrąbane wysuwanie tacki to był lekki problem :D mi się wieszało na filmiku przed wejściem na tego wielkiego co świątynię niósł...


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 26 kwi 2007, o 16:35 
dekapitator członków

Dołączył(a): 20 sie 2004, o 00:32
Posty: 1469
Lokalizacja: zikont
Witam i o poradę pytam...

1. Jak mam sformatować dysk od PS2 żeby widziała go zarówno konsola jak i PC? Pierwszy HD SAMSUNGa ktory kupiłem wogole nie podlaczylem do PC tylko od razu do konsoli...potem jak chciałem podłączyć go do PC(laptop) za pośrednictwem przejściówki na USB to PC wogóle go nie widział...nie widział żadnych danych... :| Wnioskuje że trzeba go jakoś sformatować ale czym i jak?

2. Po to chcę podłączyć dysk z PS2 do PC bo wiem że niektore gry (u mnie np GT4) zadziałają tylko z HD jak się je wczyta za pośrednictwem PC a nie konsoli...w jaki sposób to zrobić?...no na pewno podłączyć dysk do PC...włożyć gręPS2 do czytnika...no dobra...olśnijcie mnie bo nigdy tego nie robiłem...ale wstyd :>>

wielki dzięki...


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 26 kwi 2007, o 17:25 
Avatar użytkownika
Size Matters

Dołączył(a): 2 sie 2004, o 13:00
Posty: 9658
Lokalizacja: World
gadu: 1480025
Piec nie widzi dysku, program WinHIIP widzi :]


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 16 cze 2007, o 17:11 
Avatar użytkownika
hardkor-owiec

Dołączył(a): 28 lis 2004, o 16:10
Posty: 301
Lokalizacja: lubartów
mam mega problem :-|
dysk nie miesci sie w expansion bay
screen http://img231.imageshack.us/my.php?imag ... 194bk7.jpg
jest jakas plastikowa blokada chuj wie po co :|


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 16 cze 2007, o 17:29 
Avatar użytkownika
dekapitator członków

Dołączył(a): 5 gru 2005, o 16:46
Posty: 1544
:| A spróbuj ją delikatnie "puknąć" - może odleci :>>


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 16 cze 2007, o 17:45 
Avatar użytkownika
CHAMPION

Dołączył(a): 31 lip 2004, o 19:41
Posty: 23767
gadu: 818467
Obrazek
Nie spotkałem się z tą pionową kratką wewnątrz EB, a dłubałem przy wielu konsolach... Ja bym to wywalił jeśli to jest sama blacha. :]


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 16 cze 2007, o 17:49 
Avatar użytkownika
hardkor-owiec

Dołączył(a): 28 lis 2004, o 16:10
Posty: 301
Lokalizacja: lubartów
To nie blacha..to plastik :>>


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 16 cze 2007, o 17:52 
Avatar użytkownika
CHAMPION

Dołączył(a): 31 lip 2004, o 19:41
Posty: 23767
gadu: 818467
jeśli nie ma tam kabli czy ścieżek to wytnij ;) To chyba jakaś wada konstrukcyjna... ale głowy nie daje ;D


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 17 cze 2007, o 08:43 
kArzeł

Dołączył(a): 29 lis 2005, o 08:12
Posty: 37
Od pewnego czasu mam dysk. I wszystko było by pięknie gdyby nie jeden problem występujący przy niektórych grach. Otóż uruchamiając po raz któryś God of War 1 (oczywiście z dysku) nie mogłem zapisać gry bo ta się zawiesiła.
Gdy włożyłem płytkę z grą zapisała się bez problemu. Niestety sejw mogę odczytać jedynie poprzez urchomienie gry z płytki. Myślałem że GoW będzie wyjątkiem ale ostatnio zacząłem nadrabiać zalległości i wrzuciłem na dysk Jak and Daxter. Otóż nie mogę wogóle zasejwować gry. Problem ten znika gdy uruchamiam grę z płytki.
Sejwowałem już na dwóch różnych kartach pamięci i problem ten się powtarza. Gdzie może tkwić przyczyna ?
Dodam jeszcze że na początku w GoW grałem z dysku i z sejwami nie było problemu.
Zna może ktoś rozwiązanie tego problemu ? Bo jak z kolejnymi grami mi się tak zacznie robić to się załamę .


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 17 cze 2007, o 09:34 
Avatar użytkownika
CHAMPION

Dołączył(a): 31 lip 2004, o 19:41
Posty: 23767
gadu: 818467
Zmień loadera.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 17 cze 2007, o 09:52 
kArzeł

Dołączył(a): 29 lis 2005, o 08:12
Posty: 37
Dzięki :)
A mógłbyś powiedzieć jaka jest najnowsza wersja ? Bo ja cały czas używałem HD loader 07c.
I skąd można ją zassać ?


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 17 cze 2007, o 09:55 
Avatar użytkownika
CHAMPION

Dołączył(a): 31 lip 2004, o 19:41
Posty: 23767
gadu: 818467
http://ps2hardcore.net/forum/viewtopic. ... sc&start=0


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 17 cze 2007, o 10:11 
kArzeł

Dołączył(a): 29 lis 2005, o 08:12
Posty: 37
Wielkie dzięki :) Zawsze można na ciebie liczyć.
Mam nadzieje że to pomoże :)
Bo już się martwiłem że to może coś mi się z dyskiem kopie.
Mam Seagate 250 GB i do tej pory było wszystko ok.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 17 cze 2007, o 13:28 
kArzeł

Dołączył(a): 29 lis 2005, o 08:12
Posty: 37
Ściągnąłem tą wersję ELF ale nie zabardzo wiem jak to wypalić :(
Włożyłem płytkę do pc ze starym Loaderem i zgrałem na kompa pliki Bin i system a ELF zastąpiłem ty nowym.
Spróbowałem to zgrać ale i tak konsola nie widzi płytki.
Wiem że coś pokopałem.
Jak to się zgrywa ??
I czy jak już to nagram to wystarczy tylko włożyć płytkę do konsoli ??


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 18 cze 2007, o 09:21 
Avatar użytkownika
CHAMPION

Dołączył(a): 31 lip 2004, o 19:41
Posty: 23767
gadu: 818467
Jak chcesz nagrać na CD ściągnij wersję CD, na grzyba ci ten ELF?


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 18 cze 2007, o 09:31 
kArzeł

Dołączył(a): 29 lis 2005, o 08:12
Posty: 37
Myślałem że ten ELF jest do czegoś potrzebny.
Wypaliłem już wersję cd, włożyłem płytkę do konsoli i nic się nie dzieje. Tzn konsola jej nie widzi :(


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 18 cze 2007, o 10:22 
Avatar użytkownika
CHAMPION

Dołączył(a): 31 lip 2004, o 19:41
Posty: 23767
gadu: 818467
- Nagraj płytę programem Alcohol 120% na profilu PlayStation2
- Nagraj na markowym nośniku. PS2 nie czyta gównianych płyt.
- Nie nagrywaj z dużą prędkością.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 18 cze 2007, o 11:09 
kArzeł

Dołączył(a): 29 lis 2005, o 08:12
Posty: 37
Ok tak zrobiłem jak mówisz :)
Udało się nagrać ale mam jeszcze kilka pytań.
Obraz w menu mam czarnobiały , czemu ??
No i niestety ale problem o którym pisałem się powtarza wogóle nie mogę odczytać sejwów w God of War i Jak'u bo przy loadingu się wiesza :(
Co może tu pomóc, nagranie gry ponownie ? Inna karta pamięci ?


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 19 cze 2007, o 09:56 
Avatar użytkownika
CHAMPION

Dołączył(a): 31 lip 2004, o 19:41
Posty: 23767
gadu: 818467
A jesteś pewien, że to ten sam God of War? Może save jest NTSC a gra w PAL?
Może te gry wymagają konkretnych ustawień? [select]


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 19 cze 2007, o 14:52 
kArzeł

Dołączył(a): 29 lis 2005, o 08:12
Posty: 37
Tak, to jest ten sam God of War, ponieważ tak do połowy gry grałem z dysku i podczas sejwowania gra się zawiesiła. Myślałem że to może jakiś przypadkowy zwis i ponownie uruchomiłem grę z dysku i znowu w tym samym miejscu gra się zawiesiła (podczas sejwu) Wtedy już zacząłem grać z płytki i sejwowało się bez problemu. Nigdy nie zmieniałem ustawień bo nie było potrzeby, zawsze chodziło wszystko elegancko.
Gra którą mam jest w PAL'u i jest to oryginała.
Teraz jeszcze podczas sejwowania z dysku ten sam problem wystąpił u Jak and Daxter :(
Naprawdę nie wiem czemu się tak dzieje, więc jeśli masz jakieś sugestie to chętnie je poznam.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 21 cze 2007, o 11:59 
kArzeł

Dołączył(a): 29 lis 2005, o 08:12
Posty: 37
Naprawdę nikt nie wie jak można rozwiązać ten problem?
Bo zastanawiam się nie czy niesformatować dysku i ponownie nagrać te gry.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Szukaj:
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
New Topic Post Reply  [ Posty: 538 ]  Przejdź na stronę
 Poprzednia strona << 
1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22
 >> Następna strona 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

cron