PS2HARDCORE

Forum użytkowników PlayStation
Home Page FAQ Team Search
  Zarejestruj
Zaloguj 
Wątki bez odpowiedzi Aktywne wątki  

Usuń ciasteczka

Strefa czasowa: UTC + 1




New Topic Post Reply  [ Posty: 15 ] 
 
Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 19 gru 2014, o 18:38 
kArzeł

Dołączył(a): 29 lis 2005, o 08:12
Posty: 37
Już nie aktualne.


Ostatnio edytowano 20 gru 2014, o 02:47 przez Steve, łącznie edytowano 3 razy

Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 19 gru 2014, o 21:38 
Avatar użytkownika
CHAMPION

Dołączył(a): 31 lip 2004, o 19:41
Posty: 23597
gadu: 818467
Przecież to piracki soft.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 20 gru 2014, o 01:02 
Avatar użytkownika
Heavy Rain

Dołączył(a): 11 sie 2004, o 15:42
Posty: 6927
Lokalizacja: Katowice
Idź synek na fora o piractwie, tu żadnej informacji w ten deseń nie otrzymasz.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 20 gru 2014, o 08:22 
Avatar użytkownika
Patapon

Dołączył(a): 14 paź 2005, o 18:52
Posty: 3245
Rudy napisał(a):
Idź synek na fora o piractwie, tu żadnej informacji w ten deseń nie otrzymasz.


Skąd ta pewność, przecież to forum też odkąd pamiętam było "pirackie" i jest trochę poradników o CFW :>>
Jeżeli chodzi o problem z tematu pewnie problemem jest albo zrypany CFW albo padający napęd UMD. Wniosek? Zmien CFW lub graj z memorki :>>


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 20 gru 2014, o 08:48 
kArzeł

Dołączył(a): 29 lis 2005, o 08:12
Posty: 37
Siever napisał(a):
Rudy napisał(a):
Idź synek na fora o piractwie, tu żadnej informacji w ten deseń nie otrzymasz.


Skąd ta pewność, przecież to forum też odkąd pamiętam było "pirackie" i jest trochę poradników o CFW :>>
Jeżeli chodzi o problem z tematu pewnie problemem jest albo zrypany CFW albo padający napęd UMD. Wniosek? Zmien CFW lub graj z memorki :>>


Ano właśnie. Najlepiej kogoś od razu osądzić i tyle - najprościej. I też pamiętam że to forum nie do końca było takie "czyste" - bodajże w czasach PS 2.
Co do PSP. Kupiłem jakiś czas temu go na allegro - kompletnie nie interesowałem się tematem typu soft piracki, soft oryginalny. Gość tylko zapewniał że mogę uruchamiać gry z umd i karty pamięci (nawet napisał jak zgrywać gry na kartę pamięci - nie, nie ściągałem żadnej). Otóż dla mnie, wydawał się to świetny pomysł, z tego względu iż wrzucając taką grę na kartę pamięci, nie obciążam laseru w psp. I tak robiłem do tej pory. Wszystkie gry jakie miałem na karcie pamięci, posiadam w oryginale !! Mam takie zasady że każdy tytuł jaki sobie ogram - muszę mieć na fizycznym nośniku - oryginał. Od zawsze kolekcjonowałem gry, na różne platformy i praktycznie nigdy nie korzystałem z piratów. Do dziś poluje na kilka perełek na starsze platformy - choć mógłbym je mieć w ciągu kilku chwil ściągnięte z netu - ale nie chcę !!! Chcę je mieć w oryginale !
Wracając do mojego problemu z psp. Wydaje mi się że po części rozwiązałem problem - chyba jest zabrudzony laser - gdyż jak mocno podmuchałem gry się uruchamiają. Ale nie wiem czy to jest ostateczne rozwiązanie. Może to wymaga jakiegoś lepszego czyszczenia. Z drugiej strony to może być też być czujnik zamknięcia klapki. Niestety nie znam się na takich technicznych sprawach.
Siver sugerujesz zmianę softu ? Czy jeśli gry się uruchamiają po takiej czynności jak dmuchanie w kieszeń napędu, to soft może mieć tu coś do rzeczy ?? Czy bardziej właśnie uszkodzenie mechaniczne ??


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 20 gru 2014, o 09:37 
Avatar użytkownika
Patapon

Dołączył(a): 14 paź 2005, o 18:52
Posty: 3245
No jak dmuchanie pomaga to na pewno jest problem sprzętowy, w dodatku który będzie postępował bo od dmuchania w końcu go jeszcze bardziej oblepisz :>>
Nie pamiętam dokładnie ale w PSP chyba był normalnie dostęp fizyczny do lasera, jakbyś miał jakiś delikatny pędzelek to możesz spróbować przeczyścić.
Poza tym ja na Twoim miejscu zawsze bym grał z memorki bo bateria lepiej trzyma :brew:


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 20 gru 2014, o 09:53 
kArzeł

Dołączył(a): 29 lis 2005, o 08:12
Posty: 37
Siever napisał(a):
No jak dmuchanie pomaga to na pewno jest problem sprzętowy, w dodatku który będzie postępował bo od dmuchania w końcu go jeszcze bardziej oblepisz :>>
Nie pamiętam dokładnie ale w PSP chyba był normalnie dostęp fizyczny do lasera, jakbyś miał jakiś delikatny pędzelek to możesz spróbować przeczyścić.
Poza tym ja na Twoim miejscu zawsze bym grał z memorki bo bateria lepiej trzyma :brew:


Dzięki za radę :)
Tak jest dostęp do lasera, postaram się przeczyścić, choć trochę się boję że mogę go uszkodzić.
Co do grania, to zawsze gram z memorki. Po prostu kupiłem kilka gier i sobie je zacząłem sprawdzać czy działają. By wyklucz że to gry są skopane, sprawdziłem jeszcze inne pozycje z mojej kolekcji.
A gdyby mi się jednak nie udało go dokładnie przeczyścić, to wtedy pozostaje już tylko serwis ? I czy w takim przypadku, jak mam nie oryginalny soft, serwis może go nie przyjąć do naprawy ? Lub przyjąć i zlikwidować, zastępując najnowszym od sony ? (choć chyba to mało prawdopodobne)


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 20 gru 2014, o 10:42 
Avatar użytkownika
Patapon

Dołączył(a): 14 paź 2005, o 18:52
Posty: 3245
Smyrając go lekko pędzelkiem nic nie uszkodzisz. Jeżeli nie pomoże i tak jak piszesz nie znasz się na technicznych sprawach to zostaje serwis. I tutaj może być różnie ale możesz się ich wprost zapytać co z firmware'm, bo masz wgrany customowy i czy taki na pewno zostawią. Używanie CFW i granie z kopii zapasowych nie jest w Polsce nielegalne wiec spokojnie możesz pytać :>>


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 20 gru 2014, o 10:49 
kArzeł

Dołączył(a): 29 lis 2005, o 08:12
Posty: 37
Siever napisał(a):
Smyrając go lekko pędzelkiem nic nie uszkodzisz. Jeżeli nie pomoże i tak jak piszesz nie znasz się na technicznych sprawach to zostaje serwis. I tutaj może być różnie ale możesz się ich wprost zapytać co z firmware'm, bo masz wgrany customowy i czy taki na pewno zostawią. Używanie CFW i granie z kopii zapasowych nie jest w Polsce nielegalne wiec spokojnie możesz pytać :>>


Spróbuje na początek z tym pędzelkiem. A jeśli to nie laser, to jest tam jakaś inna część która mogłaby powodować takie objawy ?
No właśnie z tym serwisem, to mam pewne wątpliwości. Ale to już ostateczność.
Granie z kopii zapasowych nie jest nie legalne ?? :>> Ciekawe :D
A jeszcze jedno pytanie. Jak włączyłem God of War : Duch sparty (udało się uruchomić), pojawił się komunikat o instalacji nowego softu - 6.31 (chyba). Czy jeśli tą grę wrzucę sobie na memorkę, to też będzie pytał o ten soft ??


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 20 gru 2014, o 11:22 
Avatar użytkownika
Patapon

Dołączył(a): 14 paź 2005, o 18:52
Posty: 3245
Tak, najpewniej gra i tak nadal będzie wołała wyższego softu. Najlepiej jeżeli zaktualizujesz CFW lub spatchujesz odpowiednio obraz gry. Ale z tym to już tutaj faktycznie nikt nie pomoże, ja od dawna nie używam PSP i nie jestem na bieżąco. Poszukaj dedykowanych for z taką tematyką - pewnie mają od razu gotowe poradniki.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 20 gru 2014, o 12:37 
kArzeł

Dołączył(a): 29 lis 2005, o 08:12
Posty: 37
Siever napisał(a):
Tak, najpewniej gra i tak nadal będzie wołała wyższego softu. Najlepiej jeżeli zaktualizujesz CFW lub spatchujesz odpowiednio obraz gry. Ale z tym to już tutaj faktycznie nikt nie pomoże, ja od dawna nie używam PSP i nie jestem na bieżąco. Poszukaj dedykowanych for z taką tematyką - pewnie mają od razu gotowe poradniki.


Rozumiem że jak zaktualizuje soft od sony, to automatycznie tracę tamten piracki soft ?
Co do grania, to osobiście lubię grać na różnych konsolach, i tych starszych i młodszych :)


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 21 gru 2014, o 01:19 
Avatar użytkownika
Heavy Rain

Dołączył(a): 11 sie 2004, o 15:42
Posty: 6927
Lokalizacja: Katowice
Steve napisał(a):
Rozumiem że jak zaktualizuje soft od sony, to automatycznie tracę tamten piracki soft ?


Takie działanie może wywołać nawet bricka, biblioteki plików nie podejdą pod siebie i kaplica. Jeśli coś takiego chcesz zarzucić to tylko i wyłącznie, pierw powrót do OFW. Koniec mojego udzielania się. :szlug:


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 21 gru 2014, o 09:08 
kArzeł

Dołączył(a): 29 lis 2005, o 08:12
Posty: 37
Rudy napisał(a):
Steve napisał(a):
Rozumiem że jak zaktualizuje soft od sony, to automatycznie tracę tamten piracki soft ?


Takie działanie może wywołać nawet bricka, biblioteki plików nie podejdą pod siebie i kaplica. Jeśli coś takiego chcesz zarzucić to tylko i wyłącznie, pierw powrót do OFW. Koniec mojego udzielania się. :szlug:


To powiedz jeszcze jak wrócić do OFW ?


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 21 gru 2014, o 13:12 
Avatar użytkownika
Heavy Rain

Dołączył(a): 11 sie 2004, o 15:42
Posty: 6927
Lokalizacja: Katowice
Ty myślisz że ja to pamiętam ? Sprawdź jaki masz soft w informacja o systemie, poszukaj w google jakiegoś tutoriala i zrób krok po kroku jak tam jest opisane. PSP miałem, ale to było dobrych kilka lat temu. :>>


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 21 gru 2014, o 15:50 
kArzeł

Dołączył(a): 29 lis 2005, o 08:12
Posty: 37
Rudy napisał(a):
Ty myślisz że ja to pamiętam ? Sprawdź jaki masz soft w informacja o systemie, poszukaj w google jakiegoś tutoriala i zrób krok po kroku jak tam jest opisane. PSP miałem, ale to było dobrych kilka lat temu. :>>


Ok, to już nie męczę :)
Może coś uda mi się zdziałać.
pozdrawiam.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Szukaj:
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
New Topic Post Reply  [ Posty: 15 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

cron