PS2HARDCORE

Forum użytkowników PlayStation
Home Page FAQ Team Search
  Zarejestruj
Zaloguj 
Wątki bez odpowiedzi Aktywne wątki  

Usuń ciasteczka

Strefa czasowa: UTC + 1




New Topic Post Reply  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę
1, 2
 >> Następna strona 
 
Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 13 paź 2005, o 16:18 
Avatar użytkownika
CHAMPION

Dołączył(a): 31 lip 2004, o 19:41
Posty: 23789
gadu: 818467
Wpisujcie tutaj twarde dyski, które testowaliście z PS2. Postarajcie się wpisywać tylko sprawdzone informacje. Proponuję taki model posta:

Producent: Firma
Pojemność: ##GB
Model: #####
Typ: xxx
NA: Czy pasują wtyczki NA do dysku: TAK/NIE
HDLoader: Komatybilny: TAK/NIE
PS2OS: Kompatybilny: TAK/NIE
Info: Twoje osobiste spostrzeżenia i opinie o dysku


Ok zaczynam :>>


__________________________________________________________

Producent: Seagate
Pojemność: 40 GB
Model: ST 3 4 0 8 1 0 A
Typ: U6
NA: TAK
HDLoader: TAK
PS2OS: TAK
Info: Całkiem dobrze się sprawuje. Nie narzekam. Jest bardzo cichy, nie zacina się i jest obciągnięty zajebistą prezerwatywą, która idealnie amortyzuje dysk wewnątrz konsoli. Dysk jak to w prezerwatywie sztywno siedzi, idealnie się to sprawdza podczas... transportu :]


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 13 paź 2005, o 19:36 
Avatar użytkownika
pOtworny pościarz

Dołączył(a): 28 maja 2005, o 15:30
Posty: 1129
Lokalizacja: Warszawa
Producent: WD Caviar
Pojemność: 80 GB
Model: WD800BB
Typ: U6
NA: NIE - wtyczki rozstawione za szeroko
HDLoader: -
PS2OS: -

Producent: Maxtor
Pojemność: 60 GB
Model: 6Y060L0
Typ: U6
NA: TAK
HDLoader: TAK
PS2OS: nie testowane
Info: Bez najmniejszych problemow


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 13 paź 2005, o 19:42 
Avatar użytkownika
CHAMPION

Dołączył(a): 31 lip 2004, o 19:41
Posty: 23789
gadu: 818467
costi napisał(a):
wtyczki rozstawione za szeroko

W takim przypadku można użyć przedłużek do kabli w ostateczności, ale to lipa.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 13 paź 2005, o 20:36 
Avatar użytkownika
hardkor-owiec

Dołączył(a): 6 paź 2005, o 11:23
Posty: 381
Producent: Seagate
Pojemność: 60 GB
Model: ST 3 6 0 0 2 0 A
Typ: U6
NA: TAK
HDLoader: TAK
PS2OS: TAK
info : dysk sprawuje sie dobrze. Jest w gumowej prezerwatywie wiec dobrze "leży" w konsoli. :>>


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 13 paź 2005, o 20:58 
Avatar użytkownika
pOtworny pościarz

Dołączył(a): 28 maja 2005, o 15:30
Posty: 1129
Lokalizacja: Warszawa
MechanicalGod napisał(a):
costi napisał(a):
wtyczki rozstawione za szeroko

W takim przypadku można użyć przedłużek do kabli w ostateczności, ale to lipa.


I gdzie ja Ci to bede upychal w konsoli? Poza tym przedluzka do IDE to chyba nie jest tak bardzo dostepna (zwykly kabel IDE to tak, ale te sa z reguly dlugie).

Taniej i prosciej bylo mi sklonowac partycje na tego WD, a do konsoli wsadzic Maxtora z kompa. I wszystko ladnie chodzi :szlug:


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 13 paź 2005, o 21:43 
Avatar użytkownika
CHAMPION

Dołączył(a): 31 lip 2004, o 19:41
Posty: 23789
gadu: 818467
no wiem, że lipa - pisałem, że można tak w akcie desperacji :>>


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 19 paź 2005, o 21:58 
Avatar użytkownika
hardkor-owiec

Dołączył(a): 6 paź 2005, o 11:23
Posty: 381
daje linke do strony z lista dzialajacych dyskówk z ps2 :szlug:
http://ps2drives.x-pec.com


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 20 paź 2005, o 08:24 
Avatar użytkownika
paproch

Dołączył(a): 5 gru 2004, o 20:50
Posty: 27
Lokalizacja: z dobrego domu
Producent: Maxtor
Pojemność: 80GB
Model: 6Y080PO
Typ: PLUS9
NA: TAK
HDLoader: TAK
PS2OS: TAK
Info: Działa bez zarzutu


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 20 paź 2005, o 18:33 
Avatar użytkownika
cichobzdziejew

Dołączył(a): 13 paź 2005, o 23:16
Posty: 47
Producent: Seagate
Pojemność: 80GB
Model: ST380011A
Typ: ATA-100
NA: TAK
HDLoader: TAK
PS2OS: TAK
Info: Wszystko jak najbardziej OK. Dysk smiga az milo..

Nie wiedzialem jak okreslic typ, tzn. co przez to rozumiecie..


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 20 paź 2005, o 18:47 
Avatar użytkownika
hardkor-owiec

Dołączył(a): 6 paź 2005, o 11:23
Posty: 381
masz napisany jaki to jest typ kolo modelu (przynajmneij w przypadku segate 60 )


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 29 paź 2005, o 10:34 
Avatar użytkownika
Size Matters

Dołączył(a): 2 sie 2004, o 13:41
Posty: 12921
Lokalizacja: z zajebistego Szczecina
Producent: Samsung
Pojemność: 60GB
Model: SP0612N
Typ: ATA100 7200rpm
NA: TAK
HDLoader: TAK
PS2OS: trudno powiedzieć
Info: cichutki, że go nie słychać




__________________________________________________________


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 29 paź 2005, o 10:51 
Avatar użytkownika
hardkor-owiec

Dołączył(a): 6 paź 2005, o 11:23
Posty: 381
Producent: WD Caviar
Pojemność: 80 GB
Model: WD800JB
Typ: U6
NA: NIE - wtyczki rozstawione za szeroko
HDLoader: -
PS2OS: -


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 9 sty 2006, o 20:56 
Avatar użytkownika
prawiczek

Dołączył(a): 29 gru 2005, o 22:00
Posty: 13
Producent: Seagate
Pojemność: 30 GB
Model: ST330620A
Typ: Barracuda, 7200 rpm, Ultra ATA/100
NA: TAK
HDLoader: TAK
PS2OS: Nie sprawdzałem
Info: Dużo osób piszę że minimalna pojemność dysku to 40 GB, co w tym wypadku nie jest prawdą. Działa świetnie choć nie jest to już młodziak. Wchodzi na niego około 6-7 gier


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 9 sty 2006, o 21:07 
Avatar użytkownika
CHAMPION

Dołączył(a): 31 lip 2004, o 19:41
Posty: 23789
gadu: 818467
masonix napisał(a):
Dużo osób piszę że minimalna pojemność dysku to 40 GB, co w tym wypadku nie jest prawdą.

Ponieważ 40GB to oficjalne info twórców HDLoadera.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 10 sty 2006, o 08:30 
Avatar użytkownika
hardkor-owiec

Dołączył(a): 6 paź 2005, o 11:23
Posty: 381
ja nawet odpalilem bratu dysk 4.3gb segate :>> ledwie jedna gra sie na niego zmiescila.heh


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 11 sty 2006, o 17:45 
Avatar użytkownika
pOtworny pościarz

Dołączył(a): 13 sty 2005, o 17:46
Posty: 1077
Lokalizacja: PCP moim domem!
Ja też mam dysk 30GBale Samsunga i dziala bezawaryjnie :>>


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 11 sty 2006, o 17:49 
Avatar użytkownika
CHAMPION

Dołączył(a): 31 lip 2004, o 19:41
Posty: 23789
gadu: 818467
No i od tego jest ten temat :]
Informować i jeszcze raz informować :>>


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 25 lut 2006, o 20:01 
pOtworny pościarz

Dołączył(a): 14 lip 2005, o 16:40
Posty: 1052
czy szpile z psx beda smigac z dysku na ps2?? hmmm


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 25 lut 2006, o 20:52 
Avatar użytkownika
dekapitator członków

Dołączył(a): 5 gru 2005, o 16:46
Posty: 1544
Nie :>>


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 25 lut 2006, o 21:14 
pOtworny pościarz

Dołączył(a): 14 lip 2005, o 16:40
Posty: 1052
no to hujowo :/


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 7 mar 2006, o 11:07 
Avatar użytkownika
prawiczek

Dołączył(a): 6 mar 2006, o 14:31
Posty: 11
Gregor napisał(a):
daje linke do strony z lista dzialajacych dyskówk z ps2 :szlug:
http://ps2drives.x-pec.com

witaj(cie)
patrzylem na liste z dyskami, nie kumam pary rubryk,na pewno wnikales jaki dysk zamontowac wiec moze doradz mi jaki ,znajomi proponuja mi Maxtor : 6B200P0 200GB,jak mozesz sprawdz czy jest odpowiedni :bro:


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 7 mar 2006, o 12:52 
Avatar użytkownika
hardkor-owiec

Dołączył(a): 6 paź 2005, o 11:23
Posty: 381
no ten dysk maxtora 6B200P0 bedzie dzial z ps2. Pisze przeciez przy tym modelu working YES wiec o co kaman. :>>


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 7 mar 2006, o 13:28 
Avatar użytkownika
prawiczek

Dołączył(a): 6 mar 2006, o 14:31
Posty: 11
Gregor napisał(a):
no ten dysk maxtora 6B200P0 bedzie dzial z ps2. Pisze przeciez przy tym modelu working YES wiec o co kaman. :>>

spoko,a jeszcze sprawa co wybrac HDLOADER WITH 48bit support,czy HD Loader ,"dopiero sie ucze" :smiech2: hahaha :bro: nie kumam tego, wiem ze chodzi o plyte startową czy co


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 7 mar 2006, o 13:32 
Avatar użytkownika
CHAMPION

Dołączył(a): 31 lip 2004, o 19:41
Posty: 23789
gadu: 818467
Jeden HDLoader ci nie wystarczy. Najlepiej mieć wszystkie typy... :szlug:


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 7 mar 2006, o 13:40 
Avatar użytkownika
prawiczek

Dołączył(a): 6 mar 2006, o 14:31
Posty: 11
MechanicalGod napisał(a):
Jeden HDLoader ci nie wystarczy. Najlepiej mieć wszystkie typy... :szlug:

http://ps2drives.x-pec.com/?p=list&v_br ... _postedby= hmmm na stronie są pokazane 2 dyski tesame tylko inna data produkcji, i do kazdego inny loader, z tad moje pytanie
dziekuje


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Szukaj:
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
New Topic Post Reply  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę
1, 2
 >> Następna strona 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników