PS2HARDCORE

Forum użytkowników PlayStation
Home Page FAQ Team Search
  Zarejestruj
Zaloguj 
Wątki bez odpowiedzi Aktywne wątki  

Usuń ciasteczka

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




New Topic Post Reply  [ Posty: 93 ]  Przejdź na stronę
 Poprzednia strona << 
1, 2, 3, 4
 
Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 19 lis 2007, o 20:43 
Avatar użytkownika
postmaster

Dołączył(a): 6 sie 2004, o 15:16
Posty: 475
Lokalizacja: .:SzczeciN:.
Kurwa jaki bezsens, czyli w napędzie musi siedzieć CD z KL ...
Kurewskie DUO


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 19 lis 2007, o 21:06 
Avatar użytkownika
dekapitator członków

Dołączył(a): 5 gru 2005, o 17:46
Posty: 1544
Mnie też chuj wrobił mnie z tym Duo :| Miał być Ripper 3 a dał mi to Duo, zanim się zorientowałem to było już za późno :/


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 19 lis 2007, o 22:37 
Avatar użytkownika
postmaster

Dołączył(a): 6 sie 2004, o 15:16
Posty: 475
Lokalizacja: .:SzczeciN:.
I jak odpalasz HDLoadera? z CD?
Nie ma jakiejś możliwości by HDLoader odpalał się z Dysku...

Odnośnie KeyLauncher obraz .iso podany przez Mechanicznego. Wypaleiłem na CD zapodaję do napędu, odpala się logo PlayStation coś tam wgrya i z automatu odapa mi się Browser z MC. Tak ma być? Kurwa co za szit....


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 19 lis 2007, o 22:51 
Avatar użytkownika
Size Matters

Dołączył(a): 2 sie 2004, o 14:41
Posty: 12731
Lokalizacja: z zajebistego Szczecina
z tego co pamiętam to na Duo2 SE można odpalac z MM jak z Rippera, ale na 100% nie pamiętam.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 20 lis 2007, o 00:10 
Avatar użytkownika
postmaster

Dołączył(a): 6 sie 2004, o 15:16
Posty: 475
Lokalizacja: .:SzczeciN:.
Kurwa jebania z tym, ktoś miał doczynienia z HDLoaderem, KeyLauncher'em na DUO2 SE ??


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 20 lis 2007, o 00:57 
Avatar użytkownika
Tekken Lord

Dołączył(a): 6 lip 2005, o 17:27
Posty: 4555
Lokalizacja: Szczecin
Na DUO 2 SE nie można odpalać z memorki.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 20 lis 2007, o 01:12 
Avatar użytkownika
postmaster

Dołączył(a): 6 sie 2004, o 15:16
Posty: 475
Lokalizacja: .:SzczeciN:.
To tak czy nie?

Już mnie nosi... w zasadzie mogę odpalać HDLoadera z CD, ale nie chcę zajechać 3 głowicy argh
A jest jakaś opcja/alternatywna w tym przypadku aby HDLoader samoistnie odpalał się po włączeniu konsoli z HDD?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 20 lis 2007, o 22:34 
Avatar użytkownika
pOtworny pościarz

Dołączył(a): 28 maja 2005, o 16:30
Posty: 1129
Lokalizacja: Warszawa
Nie mozna odpalac z memorki - wiem, mialem tego chipa. Zmienilem na Rippera jak tylko mialem kase bo tez mnie wkurwial.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 21 lis 2007, o 03:43 
Avatar użytkownika
Size Matters

Dołączył(a): 2 sie 2004, o 14:41
Posty: 12731
Lokalizacja: z zajebistego Szczecina
to może w DUO3 można było. Nie pamiętam, ale jednak wydaje mi się, ze w DUO2 SE można było. Bo w takim razie czym on by sie rózniło od DUO, nie mówiąc od DUO2?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 21 lis 2007, o 07:00 
Avatar użytkownika
Tekken Lord

Dołączył(a): 6 lip 2005, o 17:27
Posty: 4555
Lokalizacja: Szczecin
Duo 2 SE odpalał DVD9.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 9 mar 2008, o 16:54 
prawiczek

Dołączył(a): 25 lut 2008, o 17:54
Posty: 4
da sie wrzucić hdloder na dysk bez używania jakich kolwiek płyt i pózniej z niego go odpalać???


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 9 mar 2008, o 17:16 
Avatar użytkownika
CHAMPION

Dołączył(a): 31 lip 2004, o 20:41
Posty: 23426
gadu: 818467
tak, programem PS2 PFS Explorer


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 9 mar 2008, o 20:28 
prawiczek

Dołączył(a): 25 lut 2008, o 17:54
Posty: 4
a możesz mi to troszke przybliżyć mam modbo 760 który posiada dev2 ale nie moge tego za h** odpalić z dysku


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2010, o 17:20 
prawiczek

Dołączył(a): 30 maja 2006, o 14:41
Posty: 19
Sam miałem kiedyś botowalną MC - przy przytrzymaniu R1 odpalało Key Launchera, na dysku mialem OS2, a na penie wszystkie HD loadery, wybieralem tylko który i jazda, ale za bardzo grzebałem i coś skasowałem (chyba CORUPTED DATA - miślałem, że to uszkodzone pliku na memorce), teraz nie startuje z memorki. MAM chip modbo760 i chyba jest ciagle sprawny, bo wyskakuje logo, a po wsisnieciu trojkat + kolko wchodzi normalnie do menu gdzie mam wlaczone DEV1.

Wgralem od nowa, BOOT.ELF do katalogu BOOT (jest to key loader ze zmieniona nazwa - oryginalnie bylo KL.ELF), w katalogu BEDATA-SYSTEM wgralem KL.DAT (plik konfiguracyjny), a na memorce w root czyli bezposrednio na memorce,
jest jeszcze 2 pliki BOOT.ELF (ulanch 4.12 za zmieniona nazwa) i DEV1 RG3 MB7XX.PSU (bez zmienionej nazwy bo nie wiem na jaka zmienic)

okazuje sie ze to nie wystarcza i konsola dalej nie startuje z memorki gdy trzymam R1. jak trzymam R2 to konsola sie zawiesza (czyli na dysku tez cos namieszalem, ze nie startuje z dysku)
czy ktos moze mapisac czego mi jeszcze brakuje?
(tylko bez docinkow typu rozumu, czy siodmej klepki)

Do wgrywania plikow na memorke uzywam "PS2 FTP client" odpalonego na PS2 slim pozyczonej (dzieki Patryk) kabelka do PC i programu Flash FXP, wszystko sie wgrywa bez problemu, kwestia tylko co gdzie wgrac.
Moze ktos zamiesci screena z drzewem katalogow memorki (bez saveow)
tylko to co jest niezbedne do botowania z MC.
Kiedy mi wreszcie ruszy to sam przygotuje tutka z zestawem gotowych plikow do skopiowania na MC, a moze ktos ma taki zestawik gotowych plikow ???

Bardzo licze na pomoc MechanicalGod bo wiem , ze dla niego to bulka z maslem.
Pleasse help.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 18 paź 2010, o 21:28 
Avatar użytkownika
CHAMPION

Dołączył(a): 31 lip 2004, o 20:41
Posty: 23426
gadu: 818467
Oooo dzizus... to już prehistoria... niewiele pamiętam... :|

nie wiem tylko po wała zmieniałeś nazwę KL.ELF?
KL.DAT jeśli dobrze pamiętam powinno trafić do BEDATA-SYSTEM czy jakoś tak.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 19 paź 2010, o 08:48 
prawiczek

Dołączył(a): 30 maja 2006, o 14:41
Posty: 19
Wiem dziadku, ze lata temu w tym siedziales, teraz wszyscy cioraja na PS3, ale jakas nostalgia mnie wziela bo wpadl mi w rece SHADOW OF THE COLOSSUS ver PAL, mialem ver NTSC i myslalem, ze to to samo, jednak nie, jest pare smaczków, dla których warto siegnac po ten tytul w oczekiwaniu na wersje HD,
Zmienilem nazwe z powrotem na KL.ELF - nie pomoglo.

CZy masz jeszcze swoja stara botowalną memorke z PS2 gdybys byl tak uprzejmy i zrzucil wszystkie pliki na PC spakowal zip i wyslal to bylbym bardzo wdzieczny, W PS2 mam padniety laser i bez pomocy nie pojade z tym koksem. polx @ o2.pl

Oczywiście nie proszę Cię o bezinteresowną pomoc.
Mam w zanadrzu jako nagroda za wysilek - unikat - płytke SPECIAL NICO DVD bonus do shadow of the colossus, która wyszla tylko w Japoni :)

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 19 paź 2010, o 18:14 
Avatar użytkownika
CHAMPION

Dołączył(a): 31 lip 2004, o 20:41
Posty: 23426
gadu: 818467
hehe łapówka ;)
zobacze co sie da zrobic, ale PS2 akurat 2tyg temu wywiozlem na dzialke, wiec nie spodziewaj sie tego od razu.
Co do łapówki - nie dzięki. Nigdy nie zaszkodzi pomóc, ale nie gwarantuję, że kopia mojej memorki pomoże, bo ja tam mam boot dla Ripper2Gold, i tam bylo troszeczke inaczej - katalog //BOOT tworzyl specjalny program Ripper Navigoator. Z poziomu PS2OS z tego co pamietam nie dalo sie go utworzyc - przez te dwa "//" na poczatku w nazwie.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 19 paź 2010, o 18:42 
prawiczek

Dołączył(a): 30 maja 2006, o 14:41
Posty: 19
No rzeczywiście pamietam że u mnie bezposrednio na memorce też były pliki albo z jednym / albo z dwoma // tylko nie pamietam co to za pliki byly. Chyba jeden to BOOT a drugi chyba PSU nie mam pewnosci, teraz mam te pliki ale bez //.
Czyli jesli dobrze zrozumialem, to musze zalatwic sobie PS2 FAT wsadzic do niej swojego NA z dyskiem i zainstalowac od OS2 nowa lub, wyslac do kogos memorke kto ma PS2 FAT z modbo760, aby on mi to zrobił?
ehh, ciezko bedzie, moi znajomi wszyscy slimki mają.
Doradź coś, please.
Może wśród twoich znajomych ktoś by sie podjął?


Góra
 Zobacz profil  
 
Szukaj:
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
New Topic Post Reply  [ Posty: 93 ]  Przejdź na stronę
 Poprzednia strona << 
1, 2, 3, 4

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników